≫ 

Evo kada trebate da jedete hleb ako želite da smršate - samo tada!

Za sve one koji vole da za doručak pojedu parče hleba imamo važnu novost

  • 5

Više ne morate da osećate krivicu ako ste pojeli avokado sa parčetom tost hleba iako ste čuli da biste ovako nešto trebali da ostavite za branč.

Isprobajte prost trik koji od bajatog hleba pravi svež

Novo istraživanje koje je sprovelo Endokrinološko društvo iz Čikaga preporučuje da ipak pojedete parče hleba za doručak ako želite da izgubite kilograme.

Foto: Pixabay.com

-Parče hleba koje pojedete za doručak vodi do smanjenja uticaja glukoze i goji manje nego ista količina hleba koju biste pojeli uveče, rekla je vođa istraživanja Danijela Jakubović.

U istraživanju su učestvovali dijabetičari i gojazni ispitanici. Oni koji su jeli za doručak hleb, prosečan ručak i malu večeru, izgubili su 24 kilograma za tri meseca u poređenju sa onima koji su radili obrnuto i ugojili se skoro 7 kilograma.

Foto: Pixabay.com

Godinama smo slušali upozorenja da smanjimo hleb koji je bogat šećerom, a ima malo hranljivih vrednosti. Ključ je u tome da odaberete pravo vreme kada ćete da pojedete hleb. Vreme kada jedete je mnogo bitnije od toga šta jedete u toku dana, piše mydomaine.com.

Teži doručak koji podrazumeva i parče hleba, može da bude vaš ključ do zdravije ishrane.

Daljinac

(Telegraf.rs/M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    23. april 2018 | 08:57

    Bila jedna crnkinja u jutarnjem programu,i pita je voditeljka kako dobro izgleda i kako slank i misicava,a crnkinja kaze 'Ja se cudim da u vasoj zemlji hleb se jede stalno i za dorucak,rucak,veceru,kod nas se hleb jede samo za dorucak a sve posle bez hleba!

  • esma

    23. april 2018 | 14:36

    Zar nije cinjenica koju je izjavio doktor pri raspravi o hlebu kao osnovnoj prehrambenoj namirnici koja se nepromisljeno izbacuje iz ishrane bez objektivnog objasnjenja koje je on istakao kroz prizmu vrednosti po kojoj hleb ima svoju ulogu bolje apsoprpcije vitamina i minerala iz povrca gde se preporucuje proverena kriska hleba(jer ima u vidu los kvalite hleba koje nude pekare) i izbegavanje ,uz namirnice bogate skrobom ili uz meso gde je nepotreban.Otprilike je ovako ocenio znacaj hleba u ishrani kao i los ucinak hleba u ishrani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA