≫ 

Doktori nisu nikada videli nešto slično: Zbog greške na porođaju mogla je da ostane nepokretna! Da li to može da se desi i vama?

Doktori kažu da ništa slično nikada nisu videli

  • 0

Tokom intervencije koja podrazumeva davanje injekcije može da se desi da se igla polomi i ostane u telu pacijenta čak i godinama nakon intervencije.

Zbog dečka je imala 30 plastičnih operacija - pogledajte kako je nekada izgledala, a kako sada (FOTO)

Jedna žena u Teksasu završila je u bolnici jer je nakon rođenja njenog sina uz pomoć epiduralne anestezije u njenom telu ostala igla. Sve ovo je mnogo čudnije jer je porođaj bio pre 14 godina!

Foto: Profimedia/BSIP

Ejmi Brajt (41) porodila se 2003. godine na Floridi, a da je igla ostala u njenom telu saznala je nakon CT skenera 2017. godine! Nakon 14 godina lekari su konačno pronašli uzrok njenih velikih bolova u kičmi za koje su sumnjali da su posledica išijasa, ali je ona zapravo imala veliki deo igle od epidurala zarivenu u kičmeni stub.

-Svaki put kada bih se pomerila ili hodala, legla da spavam, ta igla se pomerala u mojoj kičmi. 14 godina sam razarala svoje tkivo iglom koja mi je ostala u kičmi. Besna sam, izjavila je ona.

Ejmi je trpela konstantne bolove godinama i plaši se za svoju budućnost. Došla je do one tačke kada konstantno oseća bol, a njene noge postaju sve slabije i preti joj opasnost da do kraja života koristi invalidska kolica.

Epiduralna anestezija je jako popularna kod trudnica koje se odlučuju na bezbolan porođaj i koristi se u 50 odsto slučajeva. Ova anestezija deluje kao zid koji štiti od bola i čini telo utrnulim od struka na dole. Nakon dezinfekcije lumbalnog dela kičme gde će anestezija biti ubrizgana stavlja se igla i tako se anestezija ubrizgava, piše womenshealthmag. Igla se pomera onog momenta kada se uvede katetar, a ono što se desilo ovoj ženi je redak slučaj.

Foto: Kickstarter/Brand and Grotesque

- Anesteziolog je dužan da proveri iglu i katetar kada ih ukloni iz tela pacijentkinje. Tokom 40 godina duge karijere u porođajima ja još uvek nisam videla ovako nešto, izjavila je doktorka Meri Džejn Minkin sa Medicinskog fakulteta Jejl.

Epiduralna anestezija je jako bezbedna, ali postoje potencijalni rizici koji uključuju svrab, povećan krvni pritisak, vrtoglavicu, mučninu, problem sa uriniranjem i glavobolju.

Lomljenje igle prilikom ubrizgavanja epiduralne anestezije je veoma retko, a ukoliko dođe do toga parčići se brzo i odmah uklanjaju bez komplikacija. Igle koje se koriste tom prilikom su dugačke 9 do 10 centimetra i imaju jasnu strukturu kako bi se eventualno lomljenej odmah uočilo. Ejmi je uplašena jer ne zna kako će na kraju da se završi operacija uklanjanja i da li će moći da hoda.

Daljinac

(Telegraf.rs/M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA