≫ 

4 biljke koje ublažavaju alergije - jer čiste vazduh i olakšavaju simptome

Dodavanje nekih hipoalergenih elemenata u vaše prebivalište ima brojne pogodnosti ako se mučite sa alergijama

  • 0

Ako pate od alergija ili astme, znate da polen i zagađenje vazduha mogu pogoršati vaše simptome. Sintetički građevinski materijali plus čvrsti zatvoreni prostori mogu značiti povećanje zagađenja vazduha u zatvorenom - što nije baš korisno za alergijske bolesnike. Dobra vest je da postoje kućne biljake koje mogu da vam pomognu sa alergijama. Ne samo da neverovatno pročišćavaju vazduh od dosadnih alergena, već i dodaju lepotu i zelenilo u vaš dom, što je odlično za olakšanje stresa i poboljšanje raspoloženja.

Evo zašto nikako ne biste smeli da pustite decu da spavaju sa upaljenim svetlom

Dodavanje nekih hipoalergenih elemenata u vaše prebivalište ima brojne pogodnosti ako se mučite sa alergijama - ova studija iz NASA-e iz 1989. godine je otkrila da veliki broj biljaka zapravo može pomoći u smanjenju zagađenja u vazduhu.

1. Spatifulum (Spathiphyllum)

Ova biljka ne zahteva neku posebnu negu, a najbolje uspeva na svetlom mestu, pored prozora. Treba je zalivati ustajalom vodom, i ne treba je iznositi na prostor gde će biti izložena dikretnom suncu. Važi za odličnog prečišćivača vazduha.

Foto: Pixabay.com / Spatifalum je odličan prečišćavač vazduha

2. Engleski bršljan

NASA-ini naučnici su engleski bršljan izdvojili kao jednu od najboljih biljaka za filtriranje vazduha, a to je i najefikasnija biljka kada je u pitanju apsorpcija formaldehida. Uz to, vrlo ga je lako uzgojiti i prilagođava se svakoj sredini. Držite ga na umerenoj temperaturi i umerenoj svetlosti.

Foto: Pixabay.com / Engleski bršljan je jedna od najboljih biljaka za filtriranje vazduha

3. Fikus

Sve vrste fikusa su sjajne za pročišćavanje vazduha u kući, a uspevaju čak i u kućama u kojima nema puno svetlosti i u hladnijoj klimi. Ove biljke su snažni eliminatori toksina i pročišćivači vazduha.

Foto: Pixabay.com / Sve vrste fikusa su sjajne za pročišćavanje vazduha u kući

4. Aloe vera

Ova biljka može pomoći oda očistite vazduh od zagađivača koji se nalaze u hemijskim sredstvima za čišćenje. Kad količina hemikalija u vazduhu postane preterana, lišće biljke će se osuti smeđim tačkicama. Neophodno joj je puno sunčeve svetlosti.

Foto: Pixabay.com / Aloja Vera pomaže čišćenju vazduh od zagađivača koji se nalaze u hemijskim sredstvima za čišćenje

Nabavite ih i isprobajte!

Daljinac

(Telegraf.rs /D.V)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA