≫ 

Juče ste se lepo najeli, ali vas danas boli stomak? 3 saveta šta da radite kad želudac počne da vas muči zbog prežderavanja

Kad imate osećaj kao da ćete pući probajte neki od ovih domaćih lekova i olakšajte život

  • 0

Ako ste za praznik preterali sa hranom, dopustite svom probavnom sistemu da se odmori. Narednih dana jedite četiri do šest malih obroka dnevno, izbegavajte prženu hranu i zasićene masnoće. Ograničite ishranu na bistre supe, integralna peciva, sveže voće i povrće i minimalno zaslađene čajeve. Probava ove hrane ne troši puno energije i pomaže organizmu da se oporavi od preterivanja.

Ako vas nakon preobilnih obroka za Prvi maj muči želudac uzmite neki antacid ili reduktor kiseline - koji se izdaje bez recepta. Većina uobičajenih antacida sadrže kombinaciju soli, za neutralizovanje želudačnih kiselina. Neki proizvođači svoje proizvode obogaćuju kalcijumom.

Traje 13 dana, koriste je astronauti i provereno skida kilograme - evo šta smete da jedete, a šta nikako

Pridržavajte se uputstava i ne uzimajte ih u većim dozama ili duže nego što je preporučeno. Sastojci antacida mogu izazvati dijareju ili opstipaciju.

Evo šta će se tačno desiti sa vašim grudima ako smršate

Poslušajte preporuku Klinike Mejo i ne uzimaj protivupalne lekove, kao što je Aspirin. Ta sredstva opterećuju želudac osetljivih pojedinaca. Osim toga, postoje prirodni preparati koji vam mogu pomoći u smanjenju kiseline i bola u želudcu.

3 saveta šta da radite kad želudac počne da vas muči zbog prežderavanja

1. Menta čini čuda

Pijte najmanje tri šoljice čaja od mente, taj čaj možete i da pomešate sa kamilicom ili gospinom travom. Metvica ili menta deluju lekovito na želudac i probavu tako što smiruju creva, smanjuju nadutost od nakupljenih gasova, a ujedno imaju i antibakterijska i antivirusna svojstva.

Foto: Pixabay.com / Menta čini čuda za želudac

2. Smanjite unos kafe

Smanjite unos kafe i drugih kofeinskih pića i izbegavajte izvore stresa, koliko god je to moguće. Pušenje može pogoršati stanje "uznemirenog" želudca.

3. Krećite se

Lagano se krećite - kad god ste u prilici da se pokrenete, učini to. Nakon prejedanja prvi poriv je da prilegnete i zadremate ili kukate zbog previše pojedene hrane. Ali, duže ležanje može pogoršati nelagodu, gorušicu i refluks kiseline. Krećite se, prošetajte, ali nemojte se naprezati i izbegavajte oštrije vežbanje dok probava ne obavi svoj posao.

Isprobajte, biće vam mnogo bolje!

Daljinac

(Telegraf.rs / zdravakrava.24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA