≫ 

"Isprobala sam detoks usta kako bih se oslobodila neprijatnog zadaha i shvatila koliko je on zapravo odvratan"

Niko od nas ne voli da se probudi sa lošim zadahom, pogotovo ako ne spavamo sami

  • 2

Koliko god da vodite računa o higijeni i trudite se da uradite sve što možete ipak ne uspevate da se ujutru probudite sa lošim zadahom - možda je vreme da probate detoks usta.

Žena na muškarcu: 20 potpuno novih načina kako da učinite ovu pozu zanimljivijom

Reč je o metodi koju ljudi masovno isprobavaju i pomalo zvuči grozno. Iako peremo zube najmanje dva puta dnevno, loš zadah koji je posledica lošeg kvaliteta zuba ili loše ishrane ipak uspe da se ujutru probudi sa nama. Detoks usta je nova metoda u koju se neki kunu da im je pomogla.

Foto: Pixabay.com/ Ova metoda ne zamenjuje pastu i četkicu.

Ova metoda podrazumeva mućkanje nekog hladnog ceđenog, nerafiisanog biljnog ulja u usnoj šupljini na isti način na koji se ispiraju usta nakon pranja pastom za zube. Najviše se preporučuje kokosovo ulje jer ima snažno antibakterijsko dejstvo i izvlači bakterije i otrove iz organizma.

Ovakvo održavanje zuba praktikuje se već godinama, a navodno sprečava krvarenje desni i nastanak karijesa, ublažava loš zadah, jača desni, izbeljuje zube i čak ojačava imunitet.

Za jedan tretman dovoljna je jedna kašičica ulja koja se mućka u ustima 15 do 20 minuta, a ulje ne sme da se guta. Na kraju ulje treba ispljunuti u smeće ili wc šolju, nikako u lavabo jer će se masnoća tako zadržati i isprljati ga. Usta nakon mućkanja isperite mlakom vodom, a onda operite zube pastom i četkicom jer ova metoda ne zamenjuje standardne proizvode za održavanje higijene usta.

Foto-ilustracija: Profimedia/ Detoksom usta možete da doprinesete higijeni usta i poboljšate zdravlje desni.

Ovaj tretman treba da se primenjuje najmanje dve nedelje, a na početku može da vam bude veoma odvratno. Osećaj je isti kao kada zagrizete i pojedete komad peciva sa dosta putera, a neretko se javlja i nagon da tečnost odmah ispljunete. Ukoliko želite da uspete, morate da budete uporni, a ako koristite kokosovo ulje biće vam malo lakše jer ono ima lep ukus pa ćete se nakon nekog vremena naviknuti.

- Imala sam odvratan osećaj u ustima, ali je on nestao posle minut ili dva jer je kokosovo ulje imalo prijatan ukus i miris. Odlučila sam da budem uporna i posle par tretmana sam se toliko navikla da mi se ovo dopalo i nije mi bio problem da nastavim da radim to svakog dana, ispričala je jedna od korisnica društvenih mreža.

Foto: Profimedia/Cultura RF/Posle nekog vremena naviknete se na osećaj koji ostaje u ustima nakon tretmana uljem.

Oni koji su ga probali primetili su pozitivne rezultate. Ulje je uspevalo da skine deo plaka sa zuba i da ublaži neprijatan zadah, ali on nije nekim čudom izostao ujutru. Situacija je bolja nego pre upotrebe ulja,a li morate da imate na umu da pored higijenskih treba voditi računa i o navikama u ishrani.

- Imam sreće da su mi zubi dobrog kvaliteta i da mi je to omogućila dobra genetika, ali ova metoda ipak pomogla, dodala je ona.

Što se tiče izbeljivanja zuba, ova metoda može da doprinese izbeljivanju, ali ukoliko pijete dosta kafe i pušite onda će vam dobro doći i da češće perete zube pastom i četkicom.

(Telegraf.rs/super1.net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Opus

    21. avgust 2018 | 09:39

    To je tačno. Jer muckanjem ulja ne cistimo samo usa vec celi metabolizam od zeludca pa na gore. Izvlace se bakterije. Kad izbacis to ulje iz usta tek shvatis sta je u tebi. Ono kad bi zivotinja pojela bi umrla.

  • Ceca

    21. avgust 2018 | 12:06

    Sve je istina sto je napisano. To sam procitala pre 15 god. Ruski doktori su pisali studiju o ciscenju celokupnog organizma. ONO STO JE VRLO BITNO JE DA SE POSLE TRETMANA DOBRO OPERE JEZIK ZUBI I UNUTRASNJOST USTA. Taj otrov izbacen iz organizma moze ubiti i vladnika istog. Ovo je zaista ozbiljo upozorenje.Radila sam to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA