≫ 

Radila je 80 sati nedeljno i obolela od opasne bolesti koja možda preti i vama

Stres vezan za posao dovodi do gubitka 12,5 miliona radnih dana

  • 0

Troje od petoro zaposlenih priznaje da pati od problema sa mentalni zdravljem povezanih sa poslom.

Prestanak fizičke aktivnosti vodi u depresiju - žene ugroženije od muškaraca

Paola Belostas Muguerza, koja radi kao menadžer u konsultantskoj firmi, ima 80 radnih sati nedeljno. Nakon 6 meseci putovanja od grada do grada, države do države, njeno mentalno zdravlje našlo se na udaru i ona se razbolela.

Објава коју дели Paula Bellostas Muguerza (@_burnoutgirl) дана

- Mnogo sam putovala po Evropi i Americi. Nekad sam obilazila 2 do 3 grada u jednom danu, a onda bih radila za vikend iz jednog grada. Radila bih od 6 ujutru do 19 sati, onda bih otišla u teretanu, što me je samo punilo hormonom stresa. Onda bih se vratila kući i radila od 23 sata do 2 sata ujutru kako bih se pripremila za sastanke narednog dana.

Onda sam prvi put hospitalizovana. Nakon prvog napada posetila sam tri neurologa dok mi nisu postavili dijagnozu. Rekli su mi da imam veoma redak i ozbiljan oblik migrene zvanu Hemiplegična migrena koja je postala konstantna. Imala sam preko 15 napada mesečno, ispričala je..

Објава коју дели Paula Bellostas Muguerza (@_burnoutgirl) дана

- Ovo je oboljenje koje se genetski prenosi i ako nosite ovaj gen možete da ga aktivirate. Kod mene je to bio hormonski poremećaj koji je izazvan povećanim nivoom kortizola i adrenalina koji je napao moje telo zbog stresa kojem sam bila izložena.

Naučila sam lekciju na teži način. Vežbanje, ishrana i promena razmišljanja su ključ do dobrog zdravlja uprkos stresu na poslu. Naročito je promena u glavi bitna. Naučite da kažete ne kada vas na poslu opterete nekom novom obavezom i odredite vaše granice preko kojih nećete ići.

Објава коју дели Paula Bellostas Muguerza (@_burnoutgirl) дана

- Poručujem svima da slobodnije pričaju o problemima i opterećenju na poslu, kao i da dele svoje priče o zdravlju i načinu na koji stres utiče na zdravlje, rekla je ona.

VIDEO: Sva pozitivna dejstva smeha

(Telegraf.rs/indy100.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA