≫ 

Majke koje doje decu pružaju im zaštitu od ovog kobnog sindroma

Dojenje je jako važno za imunitet deteta i na to lekari upozoravaju sve majke

  • 0

U poređenju sa hranjenjem na flašicu, dojenje ima mnogo više prednosti i bolje je za zdravlje deteta, a jako je važno i u zaštiti deteta od sindroma iznenadne smrti.

Majke se plaše da doje decu, jer će im grudi poružneti: Tek svakoj osmoj bebi glavna hrana nije veštačko mleko

Naučnici sa Medicinskog fakulteta Univerziteta Virdžinija došli su do saznanja da je dojenje jako dobro u sprečavanju ovog sindroma. Majke koje doje decu najmanje dva meseca smanjuju šanse za ovaj sindrom za čak 50 odsto, što su jako važne i dobre vesti još od 2007. godine. 2015. godine 3.700 dece je umrlo od ove bolesti samo u Americi.

Foto-ilustracija: Profimedia/ Majke koje doje decu pomažu im da ojačaju imunitet i spreče njihovu smrt zbog sindroma iznenadne smrti.

Naučnici su potvrdili da poseban način dojenja utiče Sindrom iznenadne smrti deteta i to iz osam internacionalnih studija. Studija je obuhvatla decu iz celog sveta kako bi rezultati bili merodavni.

Naučnici su ukazali na to da čak i majke koje ne mogu dugo  da doje svoje bebe imaju mogućnost da svojoj deci obezbede adekvatnu zaštitu. Čak i bebe koje nisu dojene dva meseca, ukoliko dobijaju neku količinu majčinog mleka, imaju manji rizik od ovog sindroma.

Foto: Profimedia/ Samo dva meseca dojenja dovoljno je da vaša beba bude zaštićena od ovog sindroma i da ima 50 manje šansi da ima ovaj sindrom.

Iako naučnici još uvek ne mogu da ukažu zašto dojenje smanjuje opasnost od ovog sindroma, smatra se da je razlog tome uticaj majčinog mleka na imuni sistem deteta, majke sada znaju koji je minimum vremena koje treba da doje svoje mališane.

VIDEO: Ko je bolji roditelj, mama ili tata?

(Telegraf.rs/popsugar.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA