≫ 

Najjednostavniji način kako da detoksikujete svaki organ u telu

Ako ste uvek umorni i letargični, vaše telo vas upozorava da mu hitno treba jedna dobra detoksifikacija

  • 2

Toksini su svuda oko nas, nalaze se u hrani, pa čak i u vazduhu, pa ih tbog toga i nije tako teško uneti u organizam, ma koliko da brinete o svom zdravlju. Oni se mogu razmnožavati unutar vašeg tela, a ono što je zastrašujuće jeste to što ako se ne detoksikijete, oni neće napustiti vaše telo.

Iznenada vam se pojavljuju modrice? 7 opakih zdravstvenih problema koji ih izazivaju

Ako se uvek osećate umorno i letargično, to može biti znak da su se toksini akumulirali unutar vašeg tela i da ih morate izbaciti napolje. Na sreću, postoji mnogo načina na koje možete da detoksikujete svoj organizam, a najbolji su oni gde ne detoksikujete celo telo odjednom, već organ po organ.

Odmah ih pobacajte: 4 stvari koje unose jako lošu energiju u vaš dom

Ovo su najefikasniji načini na koje možete da detoksikujete organ po organ:

1. Bubrezi

Bubrezi su organi koji su odgovorni za izlučivanje mokraće, što je zapravo nuspojava koja se stvara od otpada i toksina unutar vašeg tela. Da biste im pomogli da bolje funkcionišu, preporučuje se da povećate dnevni unos voća. Za zdravlje bubrega je najpreporučljivije bobičasto voće. Takođe, trebalo bi da se držite  podalje od slane hrane kada detoksikujete bubrege.

Foto: Pixabay.com / Za detoksifikaciju bubrega povećajte dnevni unos bobičastog voća

2. Jetra

Jetra je jedan od najvažnijih organa u telu. Ako njena funkcija postane slaba, vaše telo se može trajno isključiti. Kako bi vaša jetra bila zdravija, trebalo bi da jedete velike količine zelenog, lisnatog povrća. Izbegavajte masnu hranu i alkohol kako biste dozvolili da vam se jetra detoksikuje.

Foto: Pixabay.com / Za detoksifikaciju jetre jedite zeleno povrće

3. Creva 

Čišćenje debelog creva, posebno kod muškaraca, danas je neophodno. Da biste detoksifikovali creva, trebalo bi da unosite više povrća u organizam, možete jesti kelj, brokoli, spanać i klice. Takođe,  trebalo bi da pijete zeleni čaj jer je on odličan za detoksikaciju.

Foto: Pixabay.com / Za detoksifikaciju creva pijte zeleni čaj

4. Pankreas

Iako ovaj organ nije odgovoran za sve funkcije organizma, nalazi se u grupi predvodnika kada je reč o zdravlju tela. Pankreas proizvode i luči insulin kako bi održao nivo šećera u krvi. Da biste detoksikovali jetru, možete započeti svoj doručak sa zdravim porcijama ananasa ili limunovog soka. Povećajte dnevni unos povrća koje sadrže vitamin B, kao što su špargle i spanać.

Foto: Pixabay.com / Za detoksifikaciju pankreasa pijte limunov sok

(Telegraf.rs / Izvor: stethnews.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Пексон

    23. jul 2018 | 09:55

    Знам шта ћу! Започећу свој доручак једном здравом порцијом ананаса🤔

  • Miki

    23. jul 2018 | 10:27

    Ma najbolja je KIVI dijeta! Možeš da jedeš sve sem KIVIJA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA