Naučnici tvrde: 2 čaše piva mogu da smanje bolove bolje od svih tableta

Ukoliko volite da pijete pivo, ovo je odlična vest za vas

  • 2

Možda ste već čuli da je najbolji lek za mamurluk, alkohol. Izgleda da ima neke istine u tome, jer naučnici tvrde da dve čaše piva mogu da smanje bolove bolje od svih tableta protiv bolova.

7 kozmetičkih proizvoda koje nijedan dermatolog nikada neće koristiti

Istraživanje stručnjaka sa Univerziteta "Greenwich" u Velikoj Britaniji kaže da pivo efikasnije umanjuju bolove čak i od paracetamola. Naučnici kažu da, kada se količina alkohola u krvi poveća na oko 0,08 procenata, u telu dolazi do povećavanja tolerancije na bol, a to rezultira time da je intenzitet bola manji - u ovom slučaju za otprilike 25 procenata.

Ako imate jednu od ovih 7 osobina, znači da imate višak testosterona

Još nije sasvim jasno kako tačno alkohol deluje u telu da bi osećaj bola bio manji, da li ima neki uticaj na receptore u mozgu ili možda smanjuje osećaj anksioznosti pa tako umanjuje osećaj bola.

- Ako želimo da stvorimo lek protiv bolova koji nema štetnih nuspojava, alkohol bi mogao biti bolje rešenje od lekova koji trenutno postoje na tržištu. Alkohol ima jači učinak od opoidnih lekova poput paracetamola i kodeina - kaže dr. Trevor Tompson i dodaje kako rezultati njihovog istraživanja ipak ne bi trebalo da budu opravdanje za neumerenu konzumaciju alkohola.

Foto: Pixabay.com / Naučnici tvrde da alkohol ima efikasnije dejstvo od lekova protiv bolova

Da sa alkoholom treba biti oprezan slaže se i Rozana O'Konor, direktorka odseka za Alkohol i droge u britanskom Javnom zdravstvu.

- Preterano ispijanje alkohola dugoročno izaziva više problema. Bolje je posetiti svog lekara i tražiti terapiju za bol, nego se opijati.- naglasila je Rozana O'Konor.

(Telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnogorac

    27. maj 2018 | 10:35

    Zato mene ništa ne boli...

  • lola

    3. jun 2018 | 13:23

    Moje konsike piju i vesele su euforićne dve limenke i ceo je njihov svet pametne basim zavidim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA