≫ 

Šta vam se sve može dogoditi ako stavite beli luk u uho?

Ako imate upalu uha ili vam zvoni u ušima, slobodno isprobajte ovaj narodni lek

  • 2

Svi znaju da beli luk im nebrojeno mnogo zdravstvenih efekata, ali i da isto tako ima jako neprijatan miris i oštar ukus. Da li ste znali da se beli luk može koristiti u terapiji nežnih delova tela? Kao što je, na primer, unutrašnjost uha...

6 "ženskih stvari" koje morate čuvati u frižideru

Ako ostavite komadić belog luka u uhu tokom noći, to će ti očistiti uho iznutra. Kiselina iz belog luka će ući u uho i očistiti sva "strana tela" koja se u njemu nalaze (od viška voska do gljivica).

Naučnici tvrde: 2 čaše piva mogu da smanje bolove bolje od svih tableta

Ako imate upalu uha ili vam zvoni u ušima, slobodno isprobajte. Antibakterijska svojstva belog luka će očistiti uši (omekšati smolu u ušima) i spriječiti infekciju!

Ali, da bi ova "terapija" bila uspešna, potreban vam je organski beli luk. Dakle, bez ikakvih pesticida (koji vašem uhu mogu načiniti više štete od koristi). Jednostavno odstranite vrhove češnja, oljuštite ga i stavite u uho. Nemestite češanj tako da ne ispadne, ali pazite da vas ne žulja i ostavite tako preko noći. Ujutro uši isperite vodom i dobro ukoliniteostatke fosforne kiseline koja se iscedila i komadiće belog luka.

Foto: Pixabay.com / Kiselina iz belog luka će ući u uho i očistiti sva "strana tela" koja se u njemu nalaze (od viška voska do gljivica)

(Telegraf.rs / Izvor: miss7.24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA