≫ 

Ako vam vežbanje teško pada - uz ova 3 trika zavolećete teretanu!

Nije lako održavati motivaciju za vežbanje svakog dana

  • 0

Pored svih selfija koje ljudi objavljuju iz teretane i sa treninga kojima preplavljuju društvene mreže, pomislili biste da svi prosto obožavaju da vežbaju – a tajna je u motivaciji.

Dženifer Lopez otkrila tajnu zbog koje su njeni treninzi efikasniji (FOTO) (VIDEO)

I dok mnogi zaista uživaju u vežbanju, nekim ljudima je teško da se motivišu bez obzira da li su fit ili ne. Ukoliko i vi odlažete odlazak u teretanu i teško vam je da se naterate da vežbate, onda su saveti fitnes trenera Kartera Guda upravo za vas.

Kod vežbanja najvažnija je motivacija Foto: Pixabay.com

On je na Instagramu napisao da ako vežbate kako biste sagoreli kalorije vremenom ćete vi sami sagoreti i možda odustati. Ako vežbanje posmatrate kao kaznu, pogoršaćete sliku o sebi i vašoj vezi sa vežbanjem. Ukoliko ne vežbate kako biste ostvarili vaše ciljeve, kao što je beskonačno ponavljanje trbušnjaka kako biste se rešili sala sa stomaku, bićete obeshrabreni.

Umesto toga on preporučuje da se fokusirate na vaš cilj. Spojite vežbanje sa kućnim poslovima, kao što je šetanje psa ili džogiranje do prodavnice ili gledanje serije dok vežbate. Vežbanje sa prijateljima i porodicom držaće vam pažnju i motivaciju na visokom nivou, a biće vam još i veoma zabavno.

Postavite male i realne ciljene i napredujte svaki dan pomalo Foto: Pixabay.com

- Ova tri trika pomoći će vam da vežbanje postane prijatnije, lakše ćete ostati dosledni i vežbanje će vam preći u naviku. Jednom kada vam vežbanje postane navika, nećete više morati da se oslanjate na motivaciju i nagrađivanje kako biste nastavili, napisao je on.

Ukoliko počinjete sa vežbanjem i ne znate odakle da krenete sa rutinom za vežbanje, imamo tri saveta za vas pre nego odustanete, a da još niste ni počeli: napravite male promene tako što ćete početi sa vežbanjem od 10 minuta u vašem domu i povećavajte vreme vežbanja. Postavite realne ciljeve i ne očekujte da izgubite 20 kilograma preko noći. Umesto toga postavite male ciljeve i postavljajte svaki put nove kada ih ostvarite. I konačno, odaberite aktivnost koja vam se dopada. U suprotnom bićete obeshrabreni i možda ćete na kraju i odustati od vežbanja.

VIDEO: Seks bomba ili previše nabildovana devojka?

(Telegraf.rs/popsugar.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA