≫ 

8 grešaka koje svi pravimo kada pijemo jabukovo sirće zbog kojih rezultati izostaju

Poznato jabukovo sirće donosi mnoge koristi za naše zdravlje

  • 0

Sigurno ste u nekom momentu koristili ili ste razmišljali o upotrebi jabukovog sirćeta, a kod primene morate da pazite da li ga pravilno ili pogrešno upotrebljavate jer možete ozbiljno da ugrozite vaše zdravlje.

Koliko često idete u toalet? Doktor otkriva koliko bi puta dnevno trebali, a češće je nego što mislite

Kako rezultati ne bi izostali obratite pažnju na to da sirće upotrebljavate na pravilan način. Ovo su samo neke od uobičajenih grešaka koje svi na početku pravimo.

Pijete ga čisto

Jabukovo sirće učiniće čudo za vašu liniju Foto-ilustracija: Pixabay, Profimedia

Ukus sirćeta je malo opor, ali može da uradi čuda za vaše telo od mršavljenja do podizanja imuniteta. Mnogi ljudi odlučuju se da ga zbog jakog ukusa uzimaju u malim šotovima i da odmah nakon toga pojedu ili popiju nešto kako bi zamaskirali ukus. Ovo je potpuno pogrešno, a jedino što se savetuje da popijete posle sirćeta je voda. Stručnjaci predlažu da pomešate sirće i vodu u odnosu 1:10.

Pijete ga odmah posle jela

Ako ga pijete posle jela, vreme je da razmislite o ovoj rutini. Uzimanje sirćeta na prazan stomak maksimizuje nejgov efekat na zdravlje. Neka od namirnica može da učini sirće manje delotvornim, a ispijanje sirćeta pre jela može da vam pomogne da bolje svarite hranu. Popijte sirće i sačekajte 20 minuta sa jelom.

Koristite ga za inhalaciju

Jabukovo sirće učiniće vaš imunitet jačim Foto: Pixabay.com

Dok je ispijanje sirćeta dobro za vaš digestivni trakt i srce, ono može opasno da ugrozi vaša pluća. Zato uvek morate da budete oprezni i izbegavajte da ga udišete kada ga ispijate. Može da dođe do osećaja kao da vam pluća gore s toga budite oprezni.

Ispijate ga gutljaj po gutljaj

Čak i kada je razblaženo sirće je veoma kisela supstanca. Pošto je veoma kiselo sirće može da ošteti vašu zubnu gleđ. Umesto da ga ispijate gutljaj po gutljaj stavite slamčicu i tako ispijte vaše sirće. Izbegavajte da perete zube 30 minuta nakon ispijanja sirćeta.

Ispijate ga u velikim količinama

Ako je dobro onda što više sirćeta to bolje, zar ne? Pa ne! Počnite sa malim količinama, a onda polako povećavajte količinu koju ćete dnevno ispijati.

Pijete ga pred spavanje

Pazite kada ispijate sirće za maksimalne efekte Foto: Pixabay.com

Ispijanje sirćeta pre obroka je dobro, ali pre spavanja je loša ideja. To je loše jer rizikujete iritaciju želuca, pa sačekajte 30 minuta pre nego legnete nakon što ste ispili sirće.

Imate Helikobakteriju

Ako imate Helikobakteriju, sirće može samo da vam pogorša stanje. Ako niste sigurni trebate li da pijete sirće ili ne, posavetujte se sa vašim lekarom.

Stavljate ga direktno na kožu

Ispijanje sirćeta je jedini način da iz njega izvučete ono najbolje. Možete da ga koristite u borbi protiv akni, peruti, opekotina od sunca i u druge kozmetičke svrhe. Bitno je da ga razblažite i da u što blažoj koncentraciji dođe u kontakt sa kožom. Preterano i predugo izlaganje kože sirćetu dovodi do oštećenja ćelija kože, a može da dovede do hemijskih opekotina.

(Telegraf.rs/rd.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA