Tajna plodnosti krije se u 2 vitamina, a oba se nalaze u omiljenoj namirnici u Srbiji

Nedostatak ovih vitamina može da izazove neplodnost ili spontani pobačaj

  • 0

Kompanija "Meat and Livestock" iz Australije koristi slogan "ako pokušavate da zatrudnite, jedite više mesa" da bi povećala podaju svojih proizvoda. Predsednik kompanije Ričard Norton kaže da zna lekara kroz čiju ordinaciju prolazi mnogo žena, jer ne mogu da ostanu u drugom stanju.

- Prvi savet koji moj prijatelj lekar daje je da žene počnu da jedu više crvenog mesa. U devet od deset slučajeva, meso pomaže u pokušajima da žena zatrudni. - kaže Norton.

Čitav život jedete picu pogrešno: Poznati italijanski kuvar otkriva jedini pravi način kako se ona jede

Predsednik odbora i senator liberalno-nacionalne partije, Beri O Salivan, predviđa da ova strategija može postati pravi hit.

Foto: Pixabay.com / Crveno meso obiluje selenom i vitaminom B6

- Nakon ovakve kampanje, većina novopečenih bračnih parova će požuriti u nabavku mesa. - rekao je senator O Salivan.

Izveštaj Savetodavnog odbora za meso objašnjava da je crveno meso bogato dvema veoma važnim materijama za plodnost: selenom i vitaminom B6. Dobro je poznato da nedostatak selena može izazvati gubitak trudnoće, preklamsiju, restrikciju intrauterinog rasta, prerani porođaj i gestacijski dijabetes.

Svinjetina je dobar izvor selena i vitamina B6. U prethodnim studijama je otkriveno da su ovi vitamini jako korisni jer pomažu u regulisanju ženskih hormonskih aktivnosti. Meso je dobar izvor gvožđa koje je važno za dodatnu krv u telu žena koje nose bebu. Svaki put kada žena gubi krv, ona treba da dopuni nivo gvožđa hranom koja obiluje njime ili suplementima.

Foto: Pixabay.com / Meso sadrži i gvožđe, koje je neophodno tokom trudnoće

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA