≫ 

Ovo su alkoholna pića zbog kojih izgledate starije i lice vam je prepuno akni

Iako je alohol generalno štetan, treba imati na umu da su neke vrste alkoholnih pića daleko štetnije od drugih

  • 4

Mamurluk nije jedina loša stvar koja sleduje opijanju, tu su i problemi sa bubuljicama, stvaranjem bora i još mnogo toga. Doktor Izabel Šarker kaže da alkohol izaziva dehidrataciju, crvenilo kože i da pogoršava oštećenja koja izazivaju slobodni radikali. "Kancelarija za državnu statistiku" je ranije ovog meseca objavila da čak 29,2 miliona odraslih Britanaca pije alkohol.

Prva štetna stvar koju pića čine vašoj koži je to što je čine dehidriranom. Dehidracija znači da vaše telo oseća potrebu da zadrži veću količinu vode. To zadržavanje tečnosti dovodi do sledećeg oštećenja, čega će mnoge žene biti svesne tek kasnije. Alkohol u kombinaciji sa dehidracijom izaziva zapaljenja tkiva kože, a sve to stvara crvenilo kože i ubrzan nastanak bora.

Puno soli u hrani bukvalno ubija veoma važnu stvar u vašem stomaku

Iako je alohol generalno štetan, treba imati na umu da su neke vrste alkoholnih pića štetnije od drugih. To je posebno loše za ljubitelje crnog vina, jer ono prednjači po štetnosti u ovim analizama.

Providna pića

Bilo kakav oblik alkohola može izazvati probleme kao što je dehidracija, ali providna pića imaju najmanji uticaj na vašu kožu. Providni alkoholi kao što su tekila, džin i votka sadrže najmanje aditiva i najbrže se razgrađuju u telu, brzo se izbacuju i tako minimalizuju potencijalni uticaji na kožu. Prema rečima dr Šarker, votka koja se pravi od krompira, brže napušta telo od alkohola koji se prave od žitarica ili slada.

Foto: Pixabay.com

Viski i rum

Tamniji alkoholi obično sadrže kongener, odnosno hemikaliju koja se koristi za štavljenje kože i metanol koji doprinosi ukusu i aromi. Prethodna studija je otkrila da Bourbon Viski ima dvostruko veće šanse da izazove mamurluk, nego ista količina votke. Simptomi mamurluka kao što je dehidracija mogu doprineti ranom starenju kože.

Foto: Pixabay.com / Tamniji alkoholi sadrže kongener i metanol

Belo vino

Belo vino ima veće šanse da sadrži visoke količine šećera, što može dovesti do oštećenja kože i nadimanja. Osim toga, belo vino, moće da izazove podbulost lica.

Foto-ilustracija: Profimedia / Belo vino sadrži visoke količine šećera

Crveno vino

Crno vino se često smatra "zdravim" izborom alkohola jer sadrži antioksidanse. A povezan je i sa smanjenjem rizika od raka, sa zaštitom od srčanih problema i sa poboljšanjem funkcije mozga. Međutim, kada je reč o zdravlju kože, to je zapravo najšodljiviji tip alkohola, naročito ako imate kožne probleme, kao što je na primer rozacea. Crveno vino je nefiltrirano, pa jetra i bubrezi moraju napornije da rade da bi ga obradili.

Foto: Pixabay.com / Crveno vino je nefiltrirano, pa jetra i bubrezi moraju napornije da rade da bi ga obradili

Kokteli

"Pina Colada" može biti ukusna, ali visok sadržaj šećera može dovesti do upala, što povećava oštećenja ćelija i izaziva akne. Osim glavobolje i mučnine, možete osetiti i "šećerni mamurluk", koji čini kožu opuštenom, natečenom, a oči crvenim. Ako pijete koktele, najgora vrsta je "Margarita" jer sadrži i šećer i so, što može činiti kožu podbulom.

Foto: Pixabay.com / Kokteli sadrže visok sadržaj šećera može dovesti do upala

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA