≫ 

Sve manje muškaraca odlučuje se na obrezivanje - evo šta im je u seksu zbog toga drugačije

Raste broj muškaraca koji proceduru obrezivanja smatraju okrutnom

  • 12

Decenijama, obrezivanje je obavezna praksa u Sjedinjenim Američkim državama bez obzira na njihovo kulturološko i religiozno poreklo što je rezultiralo da je 75 odsto muškaraca obrezano prema podacima Svetske zdravstvene organizacije.

Obrezani ili neobrezani penis: Ovo su 3 najveće razlike

Na stranu sa zdravstvenim benefitima, roditelji koji se odluče da se njihovo dete obreže rade to iz religijskih razloga, poznatih mitova o higijeni ili iz kulturnih i socijalnih razloga, kao što su težnje da dete liči što više na oca.

Obrezivanje je česta procedura u SAD Foto-ilustracija: Profimedia

Doktori veruju da obrezivanje smanjuje rizik od seksualno prenosivih bolesti i urinarnih infekcija koje ako se ne leče dovode do oboljenja bubrega.

- Zdravstvene beneficije uključuju smanjeni rizik od polno prenosivih bolesti, posebno HIV-a i HPV-a, traka penisa, parafimiose i infekcije žlezdi, rekao je savetnik za seksualno zdravlje Alice Fosnajt.

Opšte je prihvaćeno mišljenje među doktorima da obrezivanje smanjuje od izvesnih infekcija i zaraznih bolesti. Potencijalne neželjene reakcije obrezivanja uključuju krvarenje, infekcije i nekrozu penisa, dok je rizik kod novorođenčadi daleko manji.

U skorije vreme dolazi do promena mišljenja pa je tako broj dece koja su obrezana sa 84 odsto 1960. spao na 77 odstu u 2010. godini. Neki doktori pored svega odbijaju da izvedu operaciju.

Obrezani muškarci imaju manji rizik od polno prenosivih bolesti i raka penisa Foto: Pixabay.com

- Nisam obrezao nikoga još od 1994. godine. To je okrutna i nepotrebna procedura kojoj je mesto u udžbenicima istorije, a ne u bolnici ili na klinikama, rekao je doktor Stiven Dorfman.

Što se tiče pitanja higijene, kod obrezanih muškaraca, tačno je da ovi muškarci ponekad imaju malo sekreta koji je bez mirisa i potpuno je bezazlen ispod površine kože. Pranje penisa svakog dana može lako da reši problem.

Ono što najveći broj muškaraca zapravo interesuje je da li obrezivanje smanjuje uživanje u seksu. Neki stručnjaci ističu da obrezivanje smanjuje seksualno uživanje jer se ovom procedurom uklanjaju na hiljade nervnih završetaka u penisu. Površina obrezanog penisa je manje osetljiva nego penis kod neobrezanih muškaraca.

Žene nemaju neke naročite preferencije kada je u pitanju obrezan ili neobrezan muškarac Foto: Profimedia.com

Više kože povećava trenje i stimulaciju klitorisa tokom penetracije i utiče na povećanje zadovoljstva i osećaja kod oba partnera. Veliki broj roditelja i danas se odlučuje za obrezivanje jer ne žele da se njihova deca osećaju čudno u društvu druge dece u svlačionici. Žene obično nemaju preferencije kada su obrezani ili neobrezani partneri u pitanju. Njima je važno da im partner odgovara i da im je seks dobar, što ne zavisi od toga li je muškarac obrezan ili ne.

(Telegraf.rs/menshealth.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    15. jul 2018 | 16:32

    Probala sam i obrezane i neobrezane, glasam za obrezane, lepsi su mi a i bolja stimulacija je s njima

  • razliciti razlozi obrezivanja

    15. jul 2018 | 08:46

    Treba razlikovati to rutinsko obrezivanje beba u Americi i obrezivanje iz medicinskih razloga. Ko ima zdravu kozicu treba da je sacuva, ali ko ima problematicnu kozicu, suzenu, koja ne moze lako da se svuce, koja puca, povredjuje se tokom odnosa, onda je obrezivanje svakako nesto sto se mora obaviti i sto donosi boljitak, u tom slucaju je muskarcu bolje nakon obrezivanja. Dakle, nije stvar u opredeljivanju muskaraca, jer za rutinsko obrezivanje ne opredeljuju se bebe nego njihovi roditelji, a kod medicinskog obrezivanja situacija je drugacija, muskarac to radi zato sto ce time resiti svoj problem i to je nesto sto je pozeljno. Posebna prica je i obrezivanje iz religijskih razloga, koje rade muslimani i Jevreji.

  • Marijana Bakov

    15. jul 2018 | 22:23

    Ko o cemu vi o obrezivanju.Sta je cilj ovakvih tekstova?Razumem Iz medicinskih razloga sve ostalo je sakacenje.Bog da je hteo da ih stvori bez kozice takve bi ih i stvorio,sve su to ljudi izmislili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA