Crveno meso izaziva teško oboljenje kod žena koje im od života pravi pakao

Crveno meso može da bude opasno po zdravlje žena

  • 0

Dve ili više porcija crvenog mesa nedeljno povećava rizik od pojave endometrioze kod žena za 56 odsto.

Žene koje ustaju ranije svaki dan štite sebe od opasne bolesti, a toga nisu ni svesne

Iz nepoznatih razloga, meso poput steka povezani su sa plodnošću više od slanine i kobasica. Prethodna istraživanja pokazuju da crveno meso povećava nivo hormona estrogena koji može da dovede do razvoja endometrioze.

Crveno meso može da bude veoma nezdravo. Foto: Pixabay.com

Endometrioza se javlja kada se tkivo koje obavija matericu počne dase pojavljuje na drugum delovima tela, kao što su jajnici. Ovo može da dovede do nesnosnog bola i otežava ženama da zatrudne. Pogađa jednu od 10 žena koje su u reproduktivnom periodu.

Rezultati su pokazali da konzumiranje velikih količina crvenog mesa dovodi do pojave endometrioze koja pogađa žene. Piletina, riba i morski plodovi nemaju uticaja na rizik od endometrioze. Potrebne su dalje analize kako bi se utvrdilo da li smanjenje konzumiranja crvenog mesa može da dovede do smanjenja simptoma endometrioze kod žena koje već boluju od ove bolesti.

Piletina ne povećava rizik od endometrioze. Foto: Pixabay.com

Ovi podaci dolaze posle otkrića da dojenje smanjuje rizik od endometrioze za 40 odsto. Na svakih 3 meseca dojenja od porođaja smanjuje se rizik za još osam odsto. Ovo nastaje kao posledica hormonskog poremećaja koji se dešava tokom dojenja zbog čega na neko vreme žena prestane da dobija menstruaciju.

(Telegraf.rs/dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA