≫ 

Mršavite kao Francuskinje - do 6 kilograma manje nedeljno bez gladovanja

Francuskinje važe za žene koje imaju najbolju liniju

  • 0

Tajna dobrog izgleda Francuskinja postala je javna tajna kada su naučnici došli do podatka da u njihovoj ishrani ima mnogo supe.

Evo koliko tačno vremena u teretani je potrebno da vam se vide trbušnjaci (VIDEO)

Ukoliko želite da dovedete vaše telo do savršenstva predlažemo vam da malo bolje istražite francusku dijetu sa supom. Sve što treba jeste da dva puta dnevno jedete Orsoni supu koja je mešavina klasičnih sastojaka kao što je crni luk koji je odličan u borbi protiv masti, lagani proteini, maslinovo ulje i kurkuma.

Luk je odličan u borbi protiv masti. Foto: Pixabay.com

Pored toga dozvoljeno vam je da jedete kikiriki puter u malim količinama, hleb od celog zrna žitarica, pa čak i crnu čokoladu. Ono što supa radi jeste da zbunjuje telo i šalje signal za smanjenje gladi do našeg mozga. Supa smanjuje apetit za 25 do 50 odsto pa onda jedemo manje. Istraživanje je pokazalo šokantne podatke jer su žene koje su se pridržavale ove dijete smanjile svoju težinu čak i za 50 odsto.

Naučnici sa Harvarda i drugih univerziteta ukazali su na to da supa ima neverovatan uticaj na smanjenje obima struka. Pored luka tu je heljda, kelj, beli luk, kurkuma, maslinovo ulje i vino koji sadrže visoke nivoe flavonoida oksidanata. Oni smanjuju žudnju za hranom, sprečavaju absorbciju masti, poboljšavaju šećer u krvi, ubrzavaju metabolizam, smanjuju gojaznost i upale u organizmu, a povećavaju nivo dobrih bakteriaj u crevima koje nas čine vitkima.

Kurkuma je moćan začin koji može da vam "skine" stomak. Foto: Pixabay.com

Sve što vam treba da napravite ovu supu je:

- 4 mala bela luka, tanko isečena;

- 2 šoljice seckanih pečuraka ili mešanog povrća;

- 6 pasiranih čenova belog luka;

- 8 šoljica pileće supe;

- 1 šolja heljde;

- 4 kašike pirea od paradajza;

- 2 kašičice đumbira;

Đimbir je moćan začin koji je dugo zanemarivan. Foto: Pixabay.com

- 1 kašičica crnog bibera;

- 2 kocke za supu;

- 4 kašike maslinovog ulja;

- 3 šoljice kelja;

- 1/3 šolje crnog vina;

- 2 šolje kuvane piletine;

- 2 kašičice kurkume;

- svež sok od limuna i začinsko bilje.

Supa je obavezna za ručak i večeru. Foto-ilustracija: Pixabay.com

U velikom loncu na srednjoj vatri propržite luk oko 10 minuta, dodajte kelj i dinstajte još 5 minuta. Dodajte beli luk i nakon jednog minuta dodajte pileću supu, heljdu, paradajz pire, pečurke, đumbir, biber, miso po želji, crno vino i piletinu. Sve lepo izmešajte i ostavite da se lagano krčka. Smanjite temperaturu i kuvajte još 15 minuta. Dodajte kurkumu i isključite šporet. Služite uz par kapi limuna i sveže začinsko bilje.

Supu jedite za ručak i večeru, ali kada niste raspoloženi za supu možete malo da odmorite. Čim se probudite popijte čašu vode sa limunom. Za doručak pojedite dve krište tosta od celog zrna sa jednom kašikom kikiriki putera ili 3 pržena belanceta sa 1 šoljom seckanog voća i jednu čašu vode sa limunom. Za užinu možete da pojedete jedno parče voća ili 10 badema, 4 kockice crne čokolade ili čašu crnog vina.

Badem je odlična užina, ali samo 10 komada. Foto Pixabay

Kada ne želite da jedete supu za ručak ili večeru pojedite piletinu ili tofu sir, ribu ili govedinu. Možete da pojedete i pola šolje pasulja, krompira, smeđeg pirinča ili paste od celog zrna žitarice.

(Telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA