Zabranila je svojoj deci da jedu torte na rođendanima i izazvala bes mnogih roditelja (VIDEO)

Ko bi mogao da odoli slasnom parčetu torte na dečijem rođendanu

  • 0

Jedna majka otkrila je da je deci zabranila da jedu torte na rođendanima, ali i druge slatkiše, jer sadrže štetni šećer, sada je uputila upozorenje i drugim roditeljima da urade isto.

Zašto ne možemo da prestanemo da jedemo sladoled, i uvek želimo još jedan?

Tonja Bukston, kuvarica i majka četvoro dece, učestvovala je u debati o zabrani šećera koju je uvela u svojoj kući. Uporedila je šećer sa zavisnošću od kokaina i objasnila da ne dozvoljava svojoj deci da jedu slatkiše jer će ih to dovesti u stanje iščekivanja sledeće "doze".

Slatkiši nisu zdravi za vaše dete. Foto: Profimedia/Cultura RM

- Jednom kada ga okusite, šećer ima isti efekat na mozak kao kokain. Jednom kada im date "dozu" oni polude i trče okolo i ne smiruju se i traže još jednu dozu i još jednu, pa je zato bolje da im ne date nijednu dozu i date im nešto bolje od šećera, objasnila je Tonja.

Amanda Džener, takođe roditelj, ne slaže se sa Tonjom. Ona misli da je u redu častiti decu sve dok roditelji to rade dozirano. Tonja je pokrenula debatu među roditeljima, a mnogi se sa njom nisu složili.

Deca na rođendanima jedu slatkiše bez kontrole. Foto: Pixabay.com

- Stvarno!!! Ovo je glupo!, napisala je jedna korisnica dok je druga prokomentarisala da je to zapravo najzabavniji deo na dečijem rođendanu kome se raduje svako dete.

Neki roditelji se slažu sa njom da roditelji trebaju da smanje količinu šećera koju daju deci jer ih izlaže opasnosti od gojaznosti. Nedavno je u Britaniji upućeno uozorenje restoranima i proizvođačima hrane da do 2024. godine moraju da smanje kalorije u svojim proizvodima za petinu.

(Telegraf.rs/independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA