≫ 

Ovo voće ima najmanje šećera i odlično je za sve koji žele da smršaju

Kako bismo preživeli potreban nam je šećer

  • 0

Treba biti oprezan i kada je šećer iz voća u pitanju jer nenamerno možemo da preteramoi u dobrim stvarima, ali nemojte da izbacujete voće iz ishrane u nameri da smanjite količinu šećera koji unosite.

Zaboravite na gluten, ovo bi mogao da bude krivac za sve vaše zdravstvene probleme

Voće sadrži vlakna i veoma važne hranljive sastojke i vitamine, antioksidante, a uz povrće nam pomaže da se izborimo sa opasnim bolestima poput raka. Ovo voće ima malo šećera i odlično je u situacijama kada nam treba dodatak šećera kako bismo uspeli da izguramo dan.

Avokado

Odlična zamena za slatkiše. Foto: Pixabay.com

Ovo voće je veoma ukusno i ima malo šećera zbog čega je odlično kao zamena za klasičan dezert krcat šećerom. Zamenite vaš zaslađivač ovim voćem i dodajte ga u smutije, sokove i kolače.

Lubenica

Aminokiseline iz ovog voća pomažu sportistima da se brže oporave posle napornog treninga. Lubenica je veoma bogata antioksidantom likopenom.

Jabuke

Odlične su kao užina zbog velikog procenta vlakana koje sadrže, a absorbuju vodu i čine da se osećamo sito duže vreme. Pokazalo se da utiču an smanjenje lošeg holesterola.

Jagode

Jedite ih sveže i bez dodatnog šećera. Foto: Pixabay.com

Bogate su vitaminom C i drugim antioksidantima, imaju u sebi vlakna i mogu da spreče upale u organizmu.

Grejpfrut

Ima najmanje šećera, a najveću gorčinu među voćem. Sa samo pola grejpa unećete u organizam preporučenu dnevnu dozu vitamina C. Oprezno sa ovim voćem ako pijete neke lekove i obavezno se konsultujte sa vašim lekarom da li smete da ga jedete u slučaju neke terapije.

Limeta

U celom jednom plodu ima samo jedan gram šećera. Sa jednim plodom unećete trećinu dnevne doze vitamina C pa ga češće koristite kako biste začinili salatu ili ribu.

Masline

Kontrolisana porcija neće vam naškoditi. Foto: Pixabay.com

Ključ uspešnosti i benefita mediteranske ishrane krije se u maslinama. Masline smanjuju pritisak kod žena koje imaju povišeni krvni pritisak i pate od hipertenzije. Često se prodaju konzervirane u slanoj vodi pa pazite na veličinu porcije koju uzimate.

Krastavac

Iako smo sve vreme mislili da je povrće, krastavac je zapravo voće! Odlično je kao užina.

Paradajz

Karotenoid likopen je jedan od sastojaka kojima obiluje paradajz, a on štiti kožu od UV zraka, ojačava kosti i sprečava astmu.

Tikvice

Tikvice imaju manje skroba od krompira i hleba. Foto: Pixabay.com

Iako imaju više skroba nego drugo navedeno voće, opet imaju manje skroba od hleba i krompira. Pomaže u stabilizaciji krvnog pritiska dok usporava varenje i održava digestivni trakt zdravim, a vas sitim duže vreme.

VIDEO: Psi jedu voće sa gazdaricom u krevetu

(Telegraf.rs/womenshealthmag.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA