≫ 

Kada prestanete da pijete gazirane sokove, vaše telo će doživeti ovih 6 neverovatnih promena

Kada ne može da prođe dan a da ne zapalite cigaretu ili popijete gazirani sok onda ćete znati da ste postali zavisni

  • 0

Možete da se osećate demotivisano, psihički slabi, bolesni ili pospani i sve to je jasno upozorenje koje vam šalje vaše telo i time vam poručuje da su navike koje imate loše po vas i da trebate da se odreknete nekih proizvoda.

Mit u koji svi verujemo - da li su mišići stvarno teži od sala?

Reč “zavisnost” može da vas asocira na ljude koji su zavisni od teških droga, ali su i gazirani sokovi i zaslađena pića takođe postali ozbiljna globalna “droga”. Većina konzumenata negira negativne efekte gaziranih sokova jer su previše navučeni na šećer da im svaka pomisao na odvikavanje teško pada. Kako prestanak pušenja ima velike benefite za zdravlje, tako i prestanak konzumiranja gaziranih pića može da uradi pravo čudo za vaše telo. Ovo su samo neke od promena koje možete da primetite.

Gubite na težini

Kada prestanete da pijete gazirane sokove možete da primetite da ste izgubili na težini. Foto: Promo

Jedna flašica ili konzerva gaziranog soka sadrži oko 44 grama šećera, a kada se konzumira redovno telo ovaj šećer skladišti kao masti. Pored toga sadrži i fruktozu koja se ne prerađuje u telu kao glukoza. Odrasle osobe koje konzumiraju jedno do dva gaziranih pića dnevno imaju 27 odsto veće šanse da postanu gojazni.

Krvni pritisak vam opada

Povišeni krvni pritisak je razlog mnogih srčanih oboljenja, a ujedno i slabi srce i dovodi do infarkta. Ukoliko imate povišeni krvni pritisak smanjite unos gaziranih pića.

Smanjiće vam se rizik od dijabetesa

Konzumiranje gaziranih pića povećava rizik od dijabetesa tipa 2. Gojaznost je jedan od uzroka pojave dijabetesa koji oštećuje krvne sudove koji snabdevaju srce, mozak i noge krvlju.

Kosti će vam biti jače

Kosti će vam biti jače ako smanjite unos gaziranih sokova. Foto: Pixabay.com

Kosti su jače ako imate više minerala u organizmu, dok oni kod kojih se javi osteoporoza i lomljivost kostiju imaju manje minerala u organizmu. Učestalo konzumiranje gaziranih napitaka dovodi do izbacivanja minerala iz vašeg organizma i time do slabljenja kostiju. Ovo je najviše primećeno kod žena u pubertetu.

Smanjuje se količina mokraćne kiseline

Ona je nusprodukt varenja, a zdravo telo može da održava nivo ove kiseline u normali. Povećanje količine ove kiseline može da dovede do pojave gihta, bolnog oblika artritisa koji se najčešće javlja u stopalima.

Bubrezi će vam raditi mnogo bolje

Kod redovnih konzumenata gaziranih pića često se javljaju upale bubrega i dolazi do njihovog oštećenja. Konzumiranje dva i više gaziranih pića dnevno povećava rizik od poremećaja funkcije bubrega. Kako je njihova uloga da čiste krv, bubrezi su veom važni u sprečavanju mnogih bolesti i održavanju čitavog organizma zdravim.

VIDEO: Sva pozitivna dejstva smeha

(Telegraf.rs/top10homeremedies.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA