≫ 

Izgubila je 6 kilograma tako što je svako jutro jela istu stvar

Za nekoliko nedelja je uspela da smrša, a pri tom ni jednom nije osetila da je gladna

  • 0

Elizabet Harti je bila sportista na koledžu, ali se njen nivo fizičkih aktivnosti promenio kada je imala operaciju kolena. Tokom dugačkog oporavka, Elizabet se ugojila. Čim je uspela da se osloni na nogu, on je poželela da smrša i da se vrati svojim fizičkim aktivnostima.

Ne nasedajte na nisku cenu i lepo pakovanje: 9 stvari na koje treba da pazite u prodavnici ako želite da kupite najbolju namirnicu

- Oporavak je bio jako težak za mene. Trebalo mi je godinu dana da se vratim na nogu. Kada sam konačno uspela da se oslonim, osećala sam se kao da mi je operacija potpuno promenila telo. - kaže Elizabet.

Elizabet je morala da potraži pomoć za mršavljenje, pa je počela da prati Instagram profil sajta "Renaissance periodization" koji joj je pomogao u skidanju suvišnih kilograma. Njena početna težina je iznosila je 61 kilogram, a izgubila je 6 kilograma, završavajući na 54 kilograma.

- Nisam imala veći cilj osim gubitka težine i promene mog sastava tela. Kada sam počela da pratim ovaj Instagram profil, osećala sam se bolje nego ikada. Najvažnije je što se nikada nisam osećala gladno tokom skidanja kilaže. - kaže Elizabet.

Foto: Pixabay.com / Svakog dana je jela isti doručak u isto vreme

Kako je Elizabet uspela da skine kilažu?

Elizabet je sarađivala sa dr Džejsonom Milerom kako bi se uverila da je njena ishrana dobro odabrana da se vidi transformacija.

- Imala sam određena vremena u kojima sam jela određene namirnice. Doručak je bio apsolutno najteži za mene, ali sam shvatila da je važan i više ga nisam preskakala. - kaže Elizabet.

Elizabet je morala da jede iste stvari u isto vreme i to joj je najviše pomoglo da dođe do svog cilja.

- Dr Miler bi u skladu sa tim pravio moju dijetu, a menjao ju je dva puta tokom 10 nedelja, a zatim je napravio završni obrazac koji se zove šablon za održavanje. - kaže Elizabet.

Foto-ilustracija: pixabay.com / Proteinski smutiji su bili obevezan deo njene svakodnevne ishrane

Ovako je izgledala njena dijeta:

3:50 ujutru - Popijte proteinski smuti

7:30 ujutru - Pojedite ovsenu kašu, ćureći burger, boraniju ili slatki krompir

11:30 ujutru -  Pojedite jedan ćureći burger sa povrćem

15:30 popodne - Pojedite piletinu ili biftek sa bilo kojim povrćem

19:30 popodne - Pojedite istu stvar kao i obrok pre

21:00 uveče - Popijte proteinski smuti

- U drugoj polovini od 12 nedelja, Elizabet je počela da dodaje i ugljene hidrate. Avokado, krastavci i maslac od kikirikija su bile njene omiljene masti. Počela je da koristi maslinovo ulje.

Foto: Pixabay.com / Potrebno je jesti što više povrća

Elizabet je podelila svoj recept za proteiniski smuti:

1 kašika proteina

Borovnice

Jagode

Voda

Kako su izgledale Elizabetine vežbe?

- Radiila sam "Orangetheory Fitness" (OTF) treninge 2-3 puta nedeljno. U svakom od tih 60-minutnih treninga sam sagorevala blizu 650 kalorija. - kaže Elizabet.

Elizabet obično vežba po dva sata, voli da pliva ili da se jednostavno samo kreće. Svako kretanje je bolje nego sedenje, pa su fizičke aktivnosti način na koji ona može da se zabavi.

Elizabet kaže da je potrebno vreme da vidite rezultate i da ne treba odustajati. Ona preporučuje da pronađete stvari koje vas motivišu, i da kada vam zatreba neka podrška, kontaktirate prijatelje. Ona za povrće kaže da ga nikad ne može biti previše, i da je jako važno da počnete da ga jedete što češće.

Foto: Profimedia / Svako kretanje je bolje nego sedenje, pa su fizičke aktivnosti dobar način za mršavljenje

VIDEO: Zbog specifične ishrane, ovaj sport vodi u BOLESTI

(Telegraf.rs / Izvor: msn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA