≫ 

Šta se sve može dogoditi vašem telu kada zapalite suv lovorov list?

Veliki kuvari ga koriste u svakom jelu, ali osim toga, on ima odlična dejstva na zdravlje i lepotu

  • 0

Lovorov list je čudotvorna biljka i šteta ga je koristiti samo kao dodatak jelima. Stručnjaci kažu da se radi o vrlo moćnoj biljci koja usporava starenje, popravlja raspoloženje, čisti telo, rešava respiratorne probleme...

Ne bacajte talog od kafe! Dodajte joj jeftin začin i napravite genijalno sredstvo protiv komaraca

Veliki kuvari ga koriste u svakom jelu, ali osim toga, on ima odlična dejstva na zdravlje i lepotu.

7 načina na koje lovorov list možete koristiti za zdravlje:

Foto: Pixabay.com / Lovorov list pomaže kod anksioznosti i umora, razbuđuje

1. Pomaže kod anksioznosti i umora, razbuđuje - kombinacija hemikalija u lovorovom listu deluje smirujuće na telo i psihu. Sve što treba da uradite je da zapalite nekoliko listića u prostoru u kom  boravite i da udišete taj dim. Ali, to nemojte raditi pre spavanja jer će vas miris zapaljenog lovora razbuditi.

2. Tera sluz iz pluća - lovorov list je stimulans disajnih puteva i može vam pomoći da izbacite sluz iz pluća. Najbolji način je dsa stavite sveže ili suve listove u vruću vodu i da udišete paru, odnosno da se inhalirate. Pomaže i mazanje uljem lovora po prsima. To leči alergije i astmu.

3. Pomaže kod dijabetesa - istraživanje je pokazalo da konzumiranje 3 grama lovora na dan smanjuje nivo glukoze kod ljudi koji imaju dijabetes tipa 2.

Foto: Pixabay.com / Lovorov list pomaže kod dijabetesa

4. Dobar je za probavu - stavljajte ga što više u hranu ili izmasirajte trbuh uljem lovora nakon obroka, to će pomoći u izlučivanju probavnih sokova i bržoj preradi hrane u želucu.

5. Za pravilan rad srca - organski spoj pronađen u lovoru jača zidove kapilara u srcu i pomaže da eliminišete loš kolesterol iz tela.

6. Leči upalu zglobova - uljem od lovora masirajte bolno područje i pojačajte količinu lovorovog lista koju dodajete u hranu.

7. Kod urinarnih infekcija - pomešajte prah od lovora s mlekom i pijte. Radi se o starom receptu za rešavanje ovih problema.

Foto: Pixabay.com / Lovorov list je dobar pravilan rad srca

VIDEO: Sva pozitivna dejstva smeha

(Telegraf.rs / Izvor: remedydaily.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA