≫ 

Zašto vam se na moru pojavljuju bubuljice i šta treba da radite sa njima?

Jedan od razloga zašto toliko volimo boravak na pesku i suncu je i taj što se sa mora uvek vraćamo sa besprekorno nežnom i glatkom kožom

  • 0

Svi željno iščekuju odlazak na more, mora se priznati da ga baš svi obožavamo. Jedan od razloga zašto toliko volimo boravak na pesku i suncu je i taj što se sa mora uvek vraćamo sa besprekorno nežnom i glatkom kožom. Ali, što ako taj željeni efekt izostane i umesto lepe i svilenkaste kože dobijemo hrpu bubuljica?

Najbizarniji trend ikad: Žene trljaju pastu za zube u grudi kao lude, a razlog je samo jedan

Šta ih izaziva i kako ih lečiti?

Sitne crvene bubuljice sa belim vrhovima se najčešće pojavljuju kada ulje za sunčanje nanosite na lice. Takvu vrstu bubuljica izaziva i pojačano znojenje, teška šminka, kao i neke kreme koje bi trebale da se izbegavaju leti. Kad je reč o malo tvrđim bubuljicama, uz koje je prisutan i svrab, moguće je da se radi o nekoj vrsti polimorfne reakcije na svetlo.

Sitne crvene bubuljice sa belim vrhovima se pojavljuju kada ulje za sunčanje nanosite na lice Foto-ilustracija: Profimedia

Takve bubuljice se najčešće pojavljuju na licu, dekolteu i ramenima i to pri prvim izlaganjima suncu. To su neki od najčešćih razloga pojave bubuljica, ali uvek može biti reč i o nekim drugim kožnim bolestima koje se pogoršavaju na suncu.

Ove bubuljice se obično mogu tretirati lakim kozmetičkim preparatima, ali ako ne počnu da nestaju, trebalo bi potražiti stručnu pomoć, jer možda zahtevaju posebne kreme ili losione koje imaju dodate antibiotike. Savetuje se i izbegavanje sunca u periodu od 11 do 17 sati, kao i korišćenje odgovarajućih preparata za negu kože.

Ove bubuljice se obično mogu tretirati lakim kozmetičkim preparatim Foto: Profimedia

VIDEO Potkožnu "majonezaru" iscedio po celom ogledalu:

(Telegraf.rs / Izvor: miss7.24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA