≫ 

Katina je apsolutna kraljica imuniteta i podmlađivanja: Pogledajte jedini pravi recept kako se od ove biljke pravi čudesni eliksir

Zahvaljujući svojim plodovima, zlatnim bobicama koje sazrevaju u jesen, pruža neophodnu pomoć svima, bez obzira na uzrast ili stanje

  • 2

Katina koja je apsolutna kraljica imuniteta, nazvana i "rumunski ginseng", sertifikovana je kao odlično sredstvo protiv gripa. Zahvaljujući svojim plodovima, zlatnim bobicama koje sazrevaju u jesen, pruža neophodnu pomoć svima, bez obzira na uzrast ili stanje. Prema istraživanjima stručnjaka, ova biljka koja raste u Rumuniji ima izuzetan hemijski sadržaj, možda i najbogatiji u čitavom svetu.

Smršajte bez dijete: 7 namirnica koje su prepune kalorija, ali ih smete jesti svaki dan

Nijedna prirodna sorta, niti poboljšane vrste ne sadrže toliko aktivnih supstanci, vitamina, minerala, mikroelemenata, flavonoida i amino kiselina, kao što se nalazi u ovoj biljci koja se još naziva i "morska bobica".

"Morska bobica" sadrži dvostruko više vitamina C od citrusa, tri puta više vitamina E od pšeničnih klica, tri puta više vitamina A od korenastog povrča i četiri puta više enzima koji štite telo od slobodnih radikala, u poređenju sa ginsengom.

Katina se naziva i nazvana i "rumunski ginseng" ili "morska bobica" Foto: Pixabay.com

U zrelim plodovima, sadržaj vitamina C prelazi 400-800 mg na 100 g svežeg voća. Ostali vitamini koji su prisutni u plodu su A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F. Biljka sadrži celulozu, betakaroten (u netovežem procentu od celuloze), mikroelemente kao što su fosfor, kalijum, gvožđe i natrijum, kompleksna ulja, esencijalne amino kiseline, esencijalne masne kiseline.

Ulje od ove biljke se koristi u lečenju čireva želuca i creva, dijareje, urtikarije i alergijskih stanja, neuroendokrinih maligniteta, reumatizma, poremećaja cirkulacije i hepatitisa, alkoholizma, anemije i stresa. Ulje "morske bobice" pomaže u regulisanju rada creva, pomažući ljudima koji imaju problema sa digestivnim traktom. Ekstrakti od lišća i grana ove biljke imaju diuretičko dejstvo.

Sadržaj vitamina C prelazi 400-800 mg na 100 g svežeg voća Foto: Pixabay.com

Katina sadrži različite hranljive materije koje se brinu o zdravlju, a preporučuje se i za skidanje kiklograma. Ovo voće je prirodni izvor omega-7 masnih kiselina, a hladno ceđeno ulje usporava starenje kože. Pored vitamina C, vitamini E i A čine kožu mlađom i lepšom, pa je Katina najbolje prirodno rešenje za regeneraciju kože. Katina je pogodna za sve tipove kože, i ima jak efekat protiv bora. Zbog aktivnih sastojaka u svom sadržaju, hladno ceđeno ulje ove biljke leči kožu (uključujući opekotine), rane, psorijazu, dermatitis, ekcem, akne, herpes.

Recept za preparat od Katine: 

Napunite teglu zrelim plodovma Katine, pa prelijte medom. Stavljajte ova dva sastojka u teglu sve dok je ne napunite, a potom je zatvorite i stavite u frižider. Nakon nedelju dana, eliksir je spreman. Počnite da ga uzimate tako što ćete jesti po kašičicu ili dve na prazan želudac, najmanje mesec dana da biste povećali svoj imunitet i zdravlje. Eliksir je prijatnog ukusa. Mere predostrožnosti ili kontraindikacije za konzumaciju Katine ne postoje.

Eliksir od katine s epravi od meda i zrelih bobica voća Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs / Izvor: ziarulonline.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlaja

    23. avgust 2018 | 09:36

    Gde može da se nabavi ,kupi Katina?

  • Тодорић

    26. avgust 2018 | 07:34

    Пасји трн,наши га годинама препоручују,расте само на киселом земљишту,потребна мушка и женска биљка. Може да се формира као стаблашица,иначе је грм.прелепа је и као украсна биљка.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA