≫ 

Psihopata VS Sociopata: Po čemu su slični i ko je opasniji? (INFOGRAFIKA)

Iako su psihopatija i sociopatija potpuno različiti poremećaji, oni imaju i neke zajedničke karakteristike

  • 0

Ono što često nazivamo "sociopatijom" se bolje opisuje kao antisocijalni poremećaj ličnosti, ili ASPD. Prema Klinici Mejo, poremećaj je obeležen simptomima kao što su ignorisanje ispravnog i pogrešnog, nepotrebno preuzimanje rizika, korišćenje šarma za manipulaciju drugima, uporno laganje i slabe veze sa drugim ljudima. Sociopata je nepopustljiva, manipulativna osoba koja nema empatiju za druge. Kao rezultat toga, sociopate, možda nisu motivisane za stvaranje društvenih odnosa, na način na koji su oni potrebni drugima.

Budite se kao da vas je pregazio brzi voz? Ovo su savršena vremena za popodnevni spavanjac (INFOGRAFIKA)

Sa psihopatijom je drugačija stvar, prema nekim procenama, psihopate čine 1 procenat stanovništva, a još uvek nije poznato zbog čega su to većinom muškarci. Istraživanja pokazuju da, iako, psihopate konstantno lažu, moraju postojati još neki činioci da bi osoba bila potpuni psihopata. Zato nije iznenađujuće što su oni skloniji vršenju zločina od ostalih pojedinaca sa poremećajem ličnosti. Suprotno uvreženom mišljenju manjina ih je nasilna.

Iako su psihopatija i sociopatija potpuno različiti poremećaji, oni imaju i neke zajedničke karakteristike. U nastavku pogledajte u čemu se psihipata i sociopata liče, a u čemz razlikuju. 

Foto: Telegraf

Manijak vrebao žene iz parka:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA