≫ 

Sve što morate da znate o brzoj hrani: Koliko tačno kalorija ima, koje bolesti može da izazove i koliko je zarazna (INFOGRAFIKA)

Koliko ste puta rekli "Samo još ovaj put, kuvaću sutra. Znam da nije zdravo, ali ne mogu da odolim", ne brinite, znamo da se niste latili kuvanja, nismo ni mi, ali posle ovoga hoćemo

  • 0

"Doručak pojedi sam, ručak podeli sa prijateljem, a večeru daj neprijatelju", kaže stara poslovica, ali ne kaže ništa o tome da li naši obroci treba da budu domaći, ili baš svaki može da bude iz nekog fast fuda. Ipak, naši stari su nas naučili da nam je kuvana hrana jako važna i da nema dobrog obroka dok se ne napuni kašika. Međutim, kako živimo u urbanom svetu, u kom nemamo vremena za kuvanje, sve češće kupujemo poslastice iz fast fudova. I ma koliko govorili sebi "samo još ovaj put, kuvaću sutra" svi znamo da se to neće desiti.

Da vam više nikad ništa ne bude tesno: Tačne dimenzije slova u veličinama garderobe za žene (INFOGRAFIKA)

A, šta nam zapravo radi brza hrana? Čini da postanemo lenji i razdražljivi, utiče na oscilacije šećera u našoj krvi, čini da postanemo zavisni. Zanimljivo je to što čak 80 odsto ljudi na planeti Zemlji, jede brzu hranu, bar jednom nedeljno. Amerikanci pojedu čak 32 miliona burgera godišnje, što je dovoljno da se dva puta pokrije obim Zemlje. Osim toga, brza hrana je jako kalorična, pa utiče na gojenje, a koliko tačno koja vrsta brze hrane ima kalorija saznajte u nastavku.

Foto: Telegraf

VIDEO: Zbog specifične ishrane, ovaj sport vodi u BOLESTI

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA