≫ 

Ako želite da vam srce bude zdravo evo koliko čokolade mesečno smete da pojedete

Slatko zadovoljstvo može da bude lek za vaše zdravlje

  • 3

Ne savetujemo vam da se davite u slatkišima, ali male količine zdravih slatkiša s vremena na vreme mogu da budu zapravo dobre za nas, pogotovo ako se radi o crnoj čokoladi.

Ako su vam ove namirnice gorke - imate duplo veću opasnost da dobijete rak

Naučnici tvrde da ukoliko jedemo do tri štangle čokolade mesečno možemo da smanjimo rizik od prestanka rada srca za 13 odsto. Prestanak rada srca pogodi više od 900.000 ljudi godišnje samo u Britaniji. Istraživanja su pokazala da prirodni sastojak iz čokolade koji se zove flavonoid doprinosi zdravlju krvnih sudova i pomaže u smanjenju upala.

Oprezno kada je crna čokolada u pitanju. Foto: Pixabay.com

Jedenje čokolade je zdravo samo ako to radite povremeno jer učestalo konzumiranje šećera i masti čini veću štetu nego što donosi korist. Oni koji jedu ćokoladu svakog dana imaju 17 odsto veće šanse da dožive otkazivanje rada srca.

Vođa istraživanja doktor Čajakrit Kritavong rekao je da veruje da je važno imati u ishrani flavonoide koji su povezani sa smanjenjem upala i povećanjem nivoa dobrog holesterola. Pored toga čokolada ima veoma visok nivo zasićenih masti pa je zbog toga veoma važno da je jedete umereno.

Veruje se da je crna čokolada najbolji izbor jer je najzdravija, sadrži najviše flavonoida i najmanje šećera. Ukoliko želite da se malo opustite i počastite, uvek birajte crnu čokoladu jer je ona najzdravija od svih koje možete naći na tržištu, ali ne preterujte. Koliko god da je zdrava morate da se ograničite.

Evo kakvog je ukusa pepeljara puna pikavaca:

(Telegraf.rs/dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA