≫ 

Milenijalci spavaju goli, a ovo je razlog zašto i vi večeras to treba da uradite

Milenijalci, deca "Baby boomersa" odnosno "Mi" generacija je rođena između 1978. i 2000. godine, a opisuju ih kao socijalno osjetljive, tolerantne, ekološki osvešćene i informatički pismene osobe

  • 3

Skoro dve trećine milenijalca vole da spavaju goli, a veruje se da oni koji to rade imaju bolji seksualni život i kvalitetniji odmor od onih koji spavaju u pidžami. Istraživanje koje je sproveo Džoe Merkurio, osnivač projekta "Savetnik za madrace" je utvrdilo da od 1000 ljudi koliko je učestvovalo u istraživanju, 60 odsto voli da spava bez ikakve odeće.

Septembar je novi januar: 5 razloga zašto život počinje tek u jesen

Iistraživanje je pokazalo i da oni koji to praktikuju imaju više seksualnih odnosa za razliku od onih kojima nije baš po volji da spavaju goli. A, zanimljivo je i da njih 75 odsto koji su rekli da spavaju goli, imaju uspešne dugogodišnje veze.

Skoro 70 odsto ispitanika koji spavaju goli je reklo da to čini jer im je udobnije bez odeće Foto: Pixabay.com

Skoro 70 odsto ispitanika koji spavaju goli je reklo da to čini jer im je udobnije bez odeće. Oko 58 odsto ispitanika je izjavilo  kako ih spavanje u krevetu bez odeće opušta, a 54 odsto je reklo da to pozitivno utiče na kvalitet sna. Dvadeset odsto ispitanika je izjavilo da su se njihove genitalije osećale "slobodno i srećno" kad su otišli u krevet bez pidžame. Istraživanje je otkrilo i to da muškarci češće spavaju goli nego žene, ali više od polovine žena koje su učestvovale u eksperimentu spavaju gole.

Osobe koje su učestvovale u anketi su priznale i kako ih praksa "golog spavanja" ume dovesti do nezgodnih situacija, kao što su to neplanirani ulasci roditelja u sobu ili ako u hitnim situacijama moraju da odmah napustite kuću, a da ne pričamo od rizika od cimera ili prijatelja da uđu u sobu. Da spavanje bez odeće vodi do boljeg i kvalitetnijeg sna i odmora, čime pridonosi celokupnom zdravlju, su potvrdila i naučna istraživanja koja preporučuju da se osim spavanja bez odeće, smanji i temperatura u spavaćoj sobi.

58 odsto ispitanika je izjavilo  kako ih spavanje u krevetu bez odeće opušta Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs / Izvor: vecernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laza

    9. septembar 2018 | 21:39

    Ja i supruga smo "74 ali oduvek spavamo goli i nema lepseg osecaja...

  • dani

    10. septembar 2018 | 07:25

    ja obozavam da spavam bez odece i to radim vec godinama i osecam se prelepo opusteno ...i muzu nedam da se oblaci 😉

  • Ja

    13. septembar 2018 | 22:05

    Mozes tako da spavas ako nema nikakve sanse da ti jedno od 3 dece koja su vec velika udju u sobu.Zamisli cerku da vidi raspecenog oca ili sin majku.Kakva sloboda genitalija kakvi bakaraci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA