≫ 

Kako da duže zadržite boju posle letovanja? 5 stvari koje odmah treba da uradite kad počne da vam se ljušti koža

Ukoliko naglo izgorite na suncu, koža će vam se brže oljuštiti, pa će vam i bronzana boja brže spasti

  • 1

Svima je poznato da direktno izlaganje suncu, u periodu između 10 i 16 sati, može biti jako opasno. Ukoliko se u tom periodu sunčate, obavezna je upotreba krema za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom. Ne pokušavajte da bronzani ten dobijete na brzaka, on će doći postepeno. Ukoliko naglo izgorite na suncu, koža će vam se brže oljuštiti, pa će vam i bronzana boja brže spasti.

Ona je prvi genetski modifikovan čovek na svetu i tvrdi da je otkrila put do besmrtnosti (VIDEO)

Kremu za sunčanje nanesite pre nego što izađete iz kuće, ali ponesite je i sa sobom na plažu pa je mažite po potrebi. Kada završite sa kupanjem u moru, obavezno se istuširajte da biste skinuli so sa kožejer ona dodatno može oštetiti kožu. Nakon tuširanja obavezno se namažite losionom za telo ili nekim negujućim uljem. Koži je preko leta potrebna dodatna hidratacija jer gubi vlažnost, a ukoliko je negujete li redovno biće manje iziritirana i, na kraju krajeva, neće se ljuštiti.

5 stvari koje treba da uradite kad primetite da vam se ljušti koža:

1. Ohladite kožu

Kad primetite da vam je koža suva i da je na nekim delovima tela počela da se ljušti, to je pravi trenutak za odlazak pod hladan tuš. Hladna voda će ohladiti kožu i usporiti proces ljuštenja kože. Po izlasku iz kade, osušite se tako što ćete tapkati mekanim peškirom po koži i izbegavati trljanje.

2. Ne češite se

Koliko god neizdrživo bilo, nemojte se češati jer ćete tako ubrzati ljuštenje kože, a mogu vam ostati i ožiljci.  Najbolji način da ublažite svrab je da prislonite malo leda uvijenog u mekanu tkaninu na mesto koje vas svrbi.

Nemojte se češati jer ćete tako ubrzati ljuštenje kože Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

3. Ne zaboravite mleko za telo

Posle tuširanja, obavezno nanesite mleko za telo koje hidrira, a najkorisnije je ono koje je namenjeno nezi posle sunčanja. Idealno bi bilo da vaše mleko sadrži aloja veru ili krastavac, koji hlade kožu i smanjuje upale.

4. Ohladite se i iznutra

Nije dovoljno da se samo istuširate hladnom vodom, već bi trebalo da povećate unos hladne tečnosti u organizam. Da bi koža ostala zdrava, mora da ispuni važan preduslov: da u svakom trenutku bude hidrirana. Ako primetite da vam se koža ljušti, popijte između osam i deset čaša vode dnevno.

5. Nikako nemojte ljuštiti kožu

Iako je ovakva koža veoma neprivlačna i iritantna, ukoliko ne uspete da odolite iskušenju da skinete višak, možete izazvati infekciju.

VIDEO: Da li ispravno koristite kremu za sunčanje?

(Telegraf.rs / Izvor: story.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA