≫ 

Pobedite bol bez štetnih lekova: Prirodna sredstva mogu da vam olakšaju tegobe i spasu vas bolne agonije

Lekovi su dobri za jedno, a loši za drugo i dok lečite jedan simptom oni uzrokuju pojavu nekih novih

  • 0

Sve više ljudi odlučuje da se leči što prirodnije, a lekovi protiv bolova kao što su ibuprofen i aspirin su već godinama povezivani sa srčanim problemima, iritacijama stomaka, unutrašnjih organa i pojavu gorušice.

Aspirin dnevno može da pomogne samo ljudima koji pate od ovih bolesti, a u svim ostalim slučajevima je beskoristan

Strahovi se vezuju i za paracetamol jer lekari ne predlažu dugotrajnu upotrebu ovog leka jer ga povezuju za oštećenje srca, jetre i bubrega. Mnogi odmah posežu za lekovima protiv bolova, a postoji nekoliko alternativa koje mogu da ublaže bol i deluju kao preventiva.

Glavobolja i migrena

Kada nas boli glava uvek posegnemo za lekovima. Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Migrena je kompleksno i veoma neprijatno stanje koje može da se tretira pravilnom ishranom, načinom života i prirodnim sredstvima. U lečenju može da vam pomogne cvet hrizanteme za koju se veruje da ima protivupalna dejstva i smanjuje bol. Mentol koji izaziva osećaj hlađenja može da vam pomogne kod ublažavana migrene, ali i mirisanje lavande. Esencijalno ulje peperminta i mentola takođe može da ublaži migrenu i glavobolju.

Glavobolja se javlja i usled nedostatka magnezijuma, pa ga obavezno dodajte u vašu ishranu. Odlazak na spavanje praznog stomaka dovodi do povećanja hormona stresa i samim tim do pojave glavobolje.

Bol u vratu, ramenima i leđima

Kreme i gelovi kojih ima dosta na tržištu mogu da vam pomognu i olakšaju bol. Istezanje i blage vežbe mogu da doprinesu većoj pokretljivosti i da smanje bol u vratu i kičmi. Kurkuma je odlična u borbi protiv bola u ovim delovima tela.

Menstrualni bolovi

Menstrualne bolove olakšajte uz termofor pun vrele vode. Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Terapija magnetima pomaže protok krvi, smanjuje grčeve i bol. Odličan protiv bolova može da bude i termofor koji ćete napuniti vrelom vodom i staviti na stomak. Riblje ulje je pravi eliksir i odlično je za menstrualne bolove jer sadrži dosta omega 3 masne kiseline.

Bol u zglobovima

Masirajte zglobove kremama ili gelovima koje možete da nađete u apotekama. One sadrže mnoge biljne ekstrakte i određene lekove u malim dozama, a imate i one koje su 100 odsto prirodne i na biljnoj bazi. One će vam pružiti osećaj olakšanja i smanjiće bolove u zglobovima.

VIDEO: Sva pozitivna dejstva smeha

(Telegraf.rs/dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA