≫ 

Ovih 10 namirnica će vas istopiti: Jedite ih i posmatrajte kako salo sa vašeg tela nestaje

Iako se leto bliži kraju to nije razlog da sada popustimo pred iskušenjem i prestanemo da vežbamo

  • 1

Dok vežbanje nekima daje rezultate, drugi moraju da dosta koriguju i ishranu i pobrinu se da među namirnicama imaju prave sagorevače masti.

10 stvari iz frižidera koje mogu da vam uklone bore i obrišu godine sa lica

Najveći saveznici u borbi protiv masnih naslaga kriju se u vašem frižideru. Ovo su top 10 namirnica koje će vam pomoći da istopite to dosadno sa vašeg tela.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je godinama korišćen kao antioksidant. Foto: mendhak via Foter.com / CC BY-SA

Vekovima je ovaj čaj bio poznat kao pojačivač metabolizma koji koriste mnoge azijske zemlje. Odličan je u bilo koje doba dana i svi ga hvale da je najbolji antioksidant i odličan sagorevač masti.

Celer

Odličan je jer ima malo kalorija i bogat je vlaknima. Sačinjen je uglavnom od vode, sadrži važne vitamine i minerale i folate.

Protein iz belog mesa

Hrana bogata proteinima i sa niskim sadržajem masti kao što je piletina i bela riba, zahtevaju više energije i manje vremena da se svare za razliku od ugljenih hidrata i masti. 70 do 140 grama proteina dnevno omogućavaju da telo sagori više kalorija. Sadrži i amino kiseline i ima više benefita za mišiće nego crveno meso.

Koren maslačka

Relativno je nova namirnica u svetu zdrave hrane. Dobar je za ubrzanje metabolizma, ali i regulaciju krvnog pritiska, varenje i deluje kao diuretik pa eliminiše višak vode iz organizma.

Crvena papričica

Čili papričice su super za sagorevanje kalorija i mršavljenje. Foto: Pixabay.com

Čili je poznata po tome što se koristi u mnogim kulturama. Njen sastojak kapsacin povećava oslobađanje hormona u telu i stimuliše metablizam, povećava sagorevanje kalorija.

Kafa

Odličan način da započnete vaš dan, jer crna kafa ima malo kalorija i odlična je za sagorevanje masti.

Grejpfrut

Počnite dan uz grejpfrut kako biste ubrzali vaš metabolizam i razgradili molekule masti. Bilo da je isceđen ili ga jedete ceo, on može da spreči nadimanje i smanjuje apetit zbog čega ćete imati osećaj sitosti duže nego obično.

Vasabi

Začinite vaše jelo vasabijem kako biste ubrzali metabolizam i smršali. Ne samo da se pokazalo da vasabi utiče na metabolizam i do nekoliko sati nakon obroka, već utiče i na bolje raspoloženje jer utiče na otpuštanje endorfina.

Jabukovo sirće

Dodajte jabukovo sirće u svakodnevnu ishranu i gledajte kako salo nestaje. Foto: Pixabay.com

Odličan sagorevač masti i pomoćnik u mršavljenju. Jedna doza sirćeta dnevno može da utiče na smanjenje apetita, ubrzava metabolizam i sagorevanje kalorija i čini organizam alkalnim.

Čaj od peperminta

Dugo se koristi kao pojačivač metabolizma i smiruje uznemirani stomak. Čini da se osećamo siti i povećava energiju.

VIDEO: Zbog specifične ishrane, ovaj SPORT vodi u BOLESTI

(Telegraf.rs/dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lola

    24. septembar 2018 | 10:33

    Čaj od peperminta? Kakav je to prevod - to se kod nas zove nana!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA