Evo koliko tačno puta zaredom morate da imate seks ako želite da zatrudnite

Smanjenje broja spermatozoida i stopa udvostručenja karcinoma testisa može biti bomba koja će doneti kraj ljudskoj rasi

  • 8

Parovi koji pokušavaju da dobiju dete mogu imati koristi od upražnjavanja seksa dva puta u jednoj noći. Naučnici su otkrili da sperma sakupljena tri sata nakon što je prvi put ejakuliraana, ubrzava plivanje spermatozoida i povećava šanse za oplodnju jajašceta.

Ne pokušavajte ovo kod kuće! 10 narodnih lekova koji su zapravo opasni

Korišćenjem sperme koja je stvorena više od 180 minuta nakon što je muškarac imao poslednji orgazam, povećava stopu uspeha za začeće za trećinu. Ovi nalazi su u kontradikciji sa mitom da je potrebno između 24 i 36 sati da "muškarac napuni" svoju banku spermatozoida nakon ejakulacije.

Neplodnost pogađa oko 11 odsto žena i 9 odsto muškaraca u SAD-u, brojke sugerišu i da je jedan od sedam parova u Velikoj Britaniji neplodan. Uzorci sperme koji su uzeti od 250 muškaraca (iz različitih zemalja), nekoliko dana i nekoliko sati nakon što su poslednji put ejakulirani, daju sasvim nove informacije naučnicima.

Neplodnost pogađa oko 11 odsto žena i 9 odsto muškaraca u SAD-u Foto: Pixabay.com

Istraživači na čelu sa dr Da Li u bolnici "Šengjing" su upoređivali količinu sperme i brzinu pokretljivosti spermatozoida. Oni su otkrili da sperma koja je proizvedena ubrzo nakon što je muškarac već jednom ejakulirao, imala veći broj proteina koji ubrzavaju pokretljivost spermatozoida. Sveža sperma ima veće nivoe proteina koji su spremni da se spajaju sa jajšcima.

Naučnici su otkrili slučajeve u kojima su spermatozoidi koji su ejakulirani nekoliko sati nakon što je muškarac već imao orgazam, imali i povećanu brzinu i količinu proteina. Istraživači veruju da što se duže sperma čuva u testisima pre ejakulacije, to postaje ranjivija i ima šanse da sadrži oštećeni DNK.

- Već godinama se muškarcima preopručuje da ograniče svoju seksualnu aktivnost kako bi povećali šanse za trudnoću. - kaže dr Li.

Jedan od sedam parova u Velikoj Britaniji neplodan Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

Međutim, vreme je da promenimo mišljenje.

- Naši podaci pokazuju da parovi sa redovnijim odnosima imaju veću uspešnost za začeće. Ovo bi moglo da učini razlike u naporima za zasnivanje porodice. - kaže dr Li.

Istraživanje od prošlog meseca je skrenulo pažnju i na to da muškarci koji ne jedu dovoljno proteina imaju siromašnu spermu i da će verovatnije imaju gojaznu decu. Međutim, naučnici iz Notingema kažu da nisu sigurni kako nedostatak proteina, koji se nalazi u mesu i pasuljima, može oslabiti spermu. Smanjenje broja spermatozoida i stopa udvostručenja karcinoma testisa može biti bomba koja će doneti kraj ljudskoj rasi.

Nedostatak proteina, koji se nalazi u mesu i pasuljima, može oslabiti spermu Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Истина

    24. septembar 2018 | 15:51

    Затруднети се може само ако је Божја воља

  • DRagutin

    24. septembar 2018 | 16:44

    Kod nas je ta statistika jos sumornija... Svaki 5-i par ne moze da ima dece...! Ubise nas raznoraznim hemikalijama ...

  • A

    24. septembar 2018 | 16:27

    Moj vibrator je neplodan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA