≫ 

Topi salo preko noći: 10 načina da smanjite stomak za samo 24 sata

Opustite se i samo posmatrajte vidno smanjivanje svog stomaka sa ovih nekoliko jednostavnih trikova

  • 1

Kada je Mikelanđelo stvarao Davida, njegove trbušnjake je radio spolja, pretvarajući kamen u remek-delo umetnosti. Međutim, kada se radi o oblikovanju vaših trbušnjaka, trebalo bi da ih radite na sasvim drugačiji način: iznutra.

Evo zašto bi trebalo da držite sapun u svakoj sobi u svojoj kući

Vežbanje i unos prave hrane su u suštini najvažniji za oblikovanje ravnog stomaka kakav želite. Ali, kada želite da što brže zategnete stomak, morate se osloniti na sopstvene unutrašnje mehanizme, za uklanjanje viškova, koji se mogu aktivirati za manje od 24 sata. Može zvučati poput vudu magije, ali stvarno postoji gomila jednostavnih trikova.

Dovedite svoj probavni sistem u ravnotežu, pa ćete ubrzati metabolizam i dramatično smanjiti nadimanje, a rezultate ćete videti za manje od jednog dana.

1. Napravite čaj za metabolizam

Spor digestivni sistem je jednak sporijoj stopi metabolizma. Probudite svoju unutrašnjost ispijanjem šolje čaja od đumbira. Ovo prijatno piće će vam pomoći da poboljšate probavu, eliminišete suvišnu hranu i smanjite nezdravu želju za slanišima ili slatkišima. Pijte ovaj čaj nedelju dana, a pripremite ga tako što ćete 1/2 kašičice izrendanog đumbira preliti sa jednom šoljom vode, a u sve to možete staviti i kesicu svog omiljenog čaja.

Probudite unutrašnjost svog organizma ispijanjem šolje čaja od đumbira Foto: Pixabay.com

2. Pravite kupke sa Epsom soli

Opuštanje u kadi je uvek lepo, a dodavanje dve šolje Epsom soli vam može pomoći da efikasno stanjite stomak, izbacivanjem viška vode iz tela. Da biste izbegli dehidrataciju, ovaj ritual uradite jednom nedeljno.

Kupka sa dve šolje Epsom soli vam može pomoći da efikasno stanjite stomak Foto: Pixabay.com

3. Jedite banane

Banane su pune kalijumom, hranljivim materijama koje pomažu u regulisanju balansa tečnosti što utiče na stanjivanje stomaka. To je samo jedna od dvadeset neverovatnih stvari koje se dešavaju u telu kada jedete banane!

Banane su pune kalijumom koji pomaže u regulisanju balansa tečnosti Foto: Pixabay.com

4. Izbegavajte određeno povrće

Iako je puno hranjivih materija koje poboljšavaju zdravlje, neko povrće sadrži sastojke koji mogu doprineti većoj osetljivosti na hranu. Takvo povrće je: beli luk, artičoke, kukuruz, brokoli, karfiol, kelj, sirov spanać i šampinjoni.

neko povrće izaziva nadutost, kao na primer beli luk, artičoke, kukuruz, brokoli, karfiol, spanać i šampinjoni Foto: Pixabay.com

5. Izbegavajte žvake

Ne samo da zvake čine da gutate vazduh koji utiče na nadimanje stomaka, već sadrže i šećerne alkohole i veštačke zaslađivače kao što su sorbitol i ksilitol koji mogu izazvati nadutost.

Žvake sadrže i šećerne alkohole i zaslađivače koji mogu izazvati nadutost Foto: Pixabay.com

6. Preskočite proteinske barove

Verovatno ne razmišljate o "pasuljima" kada odmotate proteinsku čokoladicu, ali mnoge od njih uključuju protein "izolat" koji se dobija od soje. Soja se naziva i "muzičko voće" jer mnogi ljudi kažu da na njih deluje kao podsticaj za gasove. Kao i drugi pasulji, soja sadrži oligosaharide, molekule šećera koje telo ne može potpuno da svari. Oligosaharidi se zaglavljuju tamo gde se fermentiraju, pa izazivaju gasove i nadimanje stomaka.

Verovatno ne razmišljate o "pasuljima" kada odmotate proteinsku čokoladicu Foto: Pixabay.com

7. Jedite mnogo peršuna

Istraživanja pokazuju da jedinstvena mešavina ulja koja se nalaze u peršunu (posebno linalol i geranil acetat) deluju kao lekovi bez recepta. Ona opuštaju digestivne mišići i ublažavaju simptome "iritabilnog" creva. Studija objavljena u časopisu "Digestive Diseases and Science" je pokazala da su bolesnici sa IBS-om koji su koristili peršun osećali olakšanje, za razliku od osoba koje su uzimale placebo.

Istraživanja pokazuju da mešavina ulja koja se nalaze u peršunu deluju kao lekovi bez recepta Foto: Pixabay.com

8. Jedite tamnu čokoladu

Ne mora vam se reći dvaput! Ali, tamna čokolada mora imati sadržaj od 70 odsto ili više kakaoa. Mikrobi koji vole čokoladu, kakao u crevima pretvaraju u antiinflamatorna jedinjenja. Kada kakao dođe u kontakt sa digestivnim sokovima i enzimima u stomaku, on postaje gozba za mikrobe koji se onda fermentiršu u antiinflamatorna jedinjenja koja stanjuju stomak.

Mikrobi koji vole čokoladu, kakao u crevima pretvaraju u antiinflamatorna jedinjenja Foto: Pixabay.com

9. Jedite nekoliko malih obroka

Da biste održali svoj metabolizam brzim tokom dana, fokusirajte se na mala, proteinska vlakna u hrani ili na manje obroke svakih 3 do 4 sata. Ne samo da ćete tako sagoreti više kalorija, već ćete i izbeći velike napade gladi. Jabuka sa kikiriki puterom, malo oraha i jagodičastog voća, humus ili jogurt čine odlične grickalice.

Da biste održali svoj metabolizam brzim tokom dana, fokusirajte se na manje obroke svakih 3 do 4 sata Foto: Pixabay.com

10. Jedite polako, da ne biste gutali vazduh

Kada konačno dođete kući nakon dugog dana, jako ste gladni... Ali, to ne znači da bi trebalo da žurite i da jedete na brzaka u žurbi. Brzo gutanje hrane izaziva gutanje viška vazduha, što može dovesti do neprijatnih gasova i nadimanja. S druge strane, sporo žvakanje sa zatvorenim usta može imati suprotan efekat.

Brzo gutanje hrane izaziva gutanje viška vazduha, što može dovesti do neprijatnih gasova i nadimanja Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs / Izvor: msn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lucifer 1.

    26. septembar 2018 | 08:47

    Jedeš malo,skidaš salo i meriš šta je preostalo,kažu u pesmi *Rokeri sMoravu* što je živa istina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA