≫ 

Nemojte da jedete piletinu koja po sebi ima ove čudne linije (FOTO)

Pre nego se odlučite da kupite i spremate piletinu dobro razmislite o tome kakvo meso koristite

  • 0

Određeni poremećaj mišića pogađa kvalitet pilećih grudi širom sveta, a iz Udruženja Farmera savetuju da se obrati pažnja na izgled mesa koje kupujemo naročito na to da li ima bele linije.

Bila sam šokirana kada sam shvatila koliko malo proteina jedem, a onda su mi se desile 4 iznenađujuće stvari kada sam počela da jedem više

Poremećaj u mišićima dovodi do porasta količine masti u mesu za 224 odsto što značajno utiče na smanjenje proteina.

Piletina je odličan izvor proteina, ali pazite da ona bude zdrava. Foto: Pixabay.com

Prisutnost belih linija na mesu ukazuje na količinu masti koja je prisutna i smanjenje proteina u istom. Verujemo da ste sigurno videli bele linije na mesu koje ste kupili i li gledali u prodavnici ili mesari. Ovaj poremećaj odražava se pojavom belih linija koje su paralelne sa građom mišića.

S vremenom se povećava i broj linija i njihova debljina kako se nivo masti povećava. U istraživanju je posmatrano 285 ptica, a rezultati su pokazali da je 96 odsto njih imalo bele linije na mesu. Kako biste izabrali meso odličnog kvaliteta ovo je nešto što trebate da imate na umu pri sledećoj kupovini.

Obratite pažnju na izgled mesa pri kupovini. Foto: researchgate.net

Zbog toga što je potražnja za pilećim mesom velika, farmeri su primorani da proizvode veće ptice za kraće vreme. Rezultat su ptice koje su duplo teže od uobičajenih, ali koje žive mnogo kraće. Iako je ovaj poremećaj primećen kod pilećih grudi, javlja se u malom procentu. Piletina se još uvek smatra najzdravijim izborom kada je u pitanju uzimanje proteina. Obratite samo pažnju prilikom izbora mesa da ono bude što zdravije i kvalitetnije.

(Telegraf.rs/dailybroccoli.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA