≫ 

Dovoljno je da je samo jednom izgovorite: Ova reč smiruje nervozu i umanjuje stres

Kada vas obuzme anksioznost vreme je da joj uzvratite udarac

  • 2

Srce počinje ubrzano da vam kuca, misli vam postaju promenljive i ne možete da se rešite osećaja da će se nešto loše desiti - a sve to je posledica anksioznosti.

Svaki drugi učenik u Srbiji je jako nervozan, svaki četvrti ima glavobolje: Deca nam nisu potpuno zdrava

Ukoliko vam ovi simptomi nisu nepoznati, psiholog Džefri Bernstajn otkriva jednu prostu strategiju koja može da vam pomogne da se nosite sa anksioznošću i smanjite šanse da se ona ponovo desi.

Anksioznost nas čini nesigurnim i uplašenim. Foto: Pixabay.com

On ima preko 20 godina iskustva u terapiji adolescenata i odraslih, a koristi samo jednu reč kako bi im pomogao da se reše anskioznosti: ipak.

- Ova reč pomaže u borbi sa nedostatkom hrabrosti i pretvara potencijalno katastrofalne dane u produktivne. To je dobro za vaše zdravlje, samopouzdanje i može da vas učini produktivnijim, rekao je Stenli Hibs koji je naučio Bernstajnovu starategiju na profesionalnoj konferenciji.

To je veoma jednostavan koncept koji nas ohrabruje da usporimo i razmotrimo naše opcije i donosi nam često pozitivne misli.

Pronađite aktivnost koja vam najviše prija i opustite misli. Foto-ilustracija: Profimedia.com

U praksi to zvuči ovako: “Umoran sam i zaslužio sam da odmorim. Ipak, mogu da završim još par stvari i da odmorim” ili “Mislim da ću pasti ovaj test. Ipak, počeću da učim i daću sve od sebe. Njegov savet i strategija ne savetuju da sebe lišite profesionalne pomoći, ali je dobra i jednostavna strategija koju vredi imati na umu kada anksioznost udari sledeći put.

VIDEO: Sva pozitivna dejstva smeha

(Telegraf.rs/mydomaine.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panta

    13. oktobar 2018 | 09:10

    Ovaj IPAK ima potrebu za neuropsihijatrom.

  • Anksiozna

    13. oktobar 2018 | 12:15

    Kada vam se desi napad, samo dišete usporenije, opustite trbušne mišiće i u sebi ponavljajte :ovo mi se dešavalo i ranije i prošlo je, pa će i ovaj napad proći....(Pomaže 100 %).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA