Ove namirnice mogu da vas spasu problema sa stomakom

Stomak je veoma osetljiv deo tela i svaka nelagoda koju proživljavamo može da se pogorša preko stomaka

  • 0

Problemi sa stomakom javljaju se što zbog stresa, prejedanja, ali i virusa pa je s toga potrebno preduzeti određene korake kako biste izbegli probleme.

3 vežbe koje će vam pomoći da bez mnogo muka dođete do izvajanih trbušnjaka i to bez odlaska u teretanu

Postoji mnogo tableta koje bi trebalo da regulišu probavu i stomačne probleme, a uvek je preporučljivo da koristite prirodne sastojke.

Stomačne tegobe pogađaju veliki broj ljudi. Foto: Pixabay.com

Banane su odlične jer se lako vare i ne iritiraju stomak ili probavni trakt. Sadrže dosta vlakana i pomažu u sprečavanju proliva. Vitamin B6 sprečava nadutost, a magnezijum opušta mišiće.

Jaja se lako vare, a odličan su izvor proteina. Kada vam je potreban lagan i brz obrok ispecite jaja na malo putera ili ulja.

Slatki krompir sadrži kalcijum, magnezijum i kalijum koji smanjuju nadutost stomaka. Istraživanja su pokazala da dodavanjem džemova, avokada, narandži i spanaća takođe pomažete u borbi protiv nadutosti.

Đumbir je odličan u borbi protiv jutranje mučnine. Foto: pixabay.com

Đumbir smanjuje mučninu i povraćanje pa se preporučuje za jutarnju mučninu i mučninu uzrokovanu hemoterapijom. Može da se konzumira kao čaj ili neke slične dodatke ishrani. Siguran je za odrasle, ali niej preporučljiv u lečenju dečijih problema sa stomakom.

Dehidratacija često uzrokuje zatvor te je preporučljivo stalno konzumirati čajeve i vodu da bi se sve u organizmu obavljalo iu savršenom redu. Preporuka stručnjaka je da konzumiramo kafu rano ujutru jer to otvara probavni trakt.

(Telegraf.rs/klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA