Razlozi zbog kojih bi trebalo uvek da spavate na LEVOJ STRANI

Ajuverda, tracionalna indijska medicina, kaže da oni koji spavaju na levoj strani imaju kvalitetniji san i zdraviji organizam

  • 2

Dužina sna utiče na mnoge psiho-fizičke aktivnosti tokom narednog dana, ali niste znali i da strana na kojoj spavate utiče na vaše zdravlje. 

 

NESPAVANJE ĆE NAM DOĆI GLAVE: Svetom hara globalna kriza sna!

 

Ajuverda, tracionalna indijska medicina, kaže da oni koji spavaju na levoj strani imaju kvalitetniji san i zdraviji organizam.

 

Spavanje na levoj strani pozitivno utiče na digestivni trakt, na srce i leđa.

 

Ovo je spisak pozitivnih stvari na koje utiče spavanje na levoj strani:

 

- Utiče pozitivno na limfni sistem, oslobađa toksine iz organizma. Takođe pomaže odmaranju moždanih ćelija. Nasuport tome, spavanje na desnoj strani narušava rad limfnog sistema. Sa ovom teorijom se slažu i zapadni naučnici.

 

Foto: thecollectivesense.com

Foto: thecollectivesense.com

 

- spavanje na levoj srani pomaže blje varenje, bolji rad digestivnog trakta. Pankreas i slezina funkcionišu bolje, kada spavate na levoj strani.

 

- Bolje utiče na rad srca. Doktori savetuju trudnice da spavaju na levoj strani, zbg bolje cirkulacije. Spavanjem na levoj strani, krv brže cirkuliše do fetusa. Takođe oslobađa se leđni pritisak na leđima.

 

- oni koji imaju problem sa kostobo9ljom i leđima, treba da se okreću na levu stranu kreveta. Time će sebi obezbediti i bolji san, a i biće im udobnije.

 

(Telegraf.rs/ Izvor: lifehack.org)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jun

    5. jun 2016 | 09:33

    Delimično tačno - treba baš baš više spavati na desnoj strani jel se srce manje opterećuje,i smanjuje pritisak na njega?

  • plavi safir

    5. jun 2016 | 09:09

    Ha, ta sam :))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA