ODMAH ZOVITE LEKARA: Ove bolove ne smete ignorisati ni minut

Prioritet svakog čoveka je život, zato dobro upamtite ove simptome

  • 0

Ukoliko vas tek povremeno zaboli glava ili neki drugi deo tela ili u njima imate neki čudan osećaj, to ne mora da bude ništa strašno. Ali postoje simptomi i bolovi koje ne smete da ignorišete nikako.

Ako vas OVAKO zaboli glava, odmah se javite lekaru! (VIDEO)

Ove simptome NE SMETE da ignorišete! Možda je u pitanju rak!

U ovimj situacijama morate odmah da pozovete lekara:

Iznenadna i jaka glavobolja

Ako ne patite od migrena i retko imate glavobolju, nagli i nepodnošljiv bol u glavi mogao bi da bude posledica pucanja krvnog suda u mozgu i zato odmah potražite pomoć lekara kako biste uklonili sumnju na opasan zdravstveni problem.

Bol u grudima koji se širi

Ako se nagli osećaj bola širi prema vašim ramenima, levoj ruci ili čeljusti, to može biti jedan od znakova srčanog udara.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Bol koji počinje u donjem delu leđa i prelazi u noge

Kada je propraćena osećajem slabosti ili oduzetosti u nogama i gubitkom kontrole nad mokrenjem, onda upućuje na takozvani sindrom konjskog repa, ozbiljno uklještenje nerava na dnu kičmene moždine.

Konstantno bockanje u stopalima

Ovi tzv. trnci u nogama uz koje ide i osećaj utrnulosti spadaju u grupu tihih znakova dijabetesa. Zapravo se radi o oštećenju nerava nastalom zbog visokog nivoa šećera u krvi.

Bol u trbušnoj duplji koji počinje u predelu pupka

Nakon toga širi se prema donjem desnom delu trbušne duplje i simptom je upale slepog creva koja se mora rešiti hitnim operativnim zahvatom. Obično je propraćena temperaturom i povraćanjem, ali čak i ako te simptome nemate i samo osećate bol, odmah se obratite lekaru.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Grčevit bol u nogama

Ukoliko se niste povredili, ali osećate jak bol u nogama, pogotovo u butini ili potkolenicama uz koju se pojavljuje crvenilo, otekline i bolna mesta topla na dodir, postoji mogućnost da imate duboku vensku trombozu i oštećena vam je venska cirkulacija.

Nemojte masirati niti dirati bolna područja i uputite se lekaru koji će vas poslati na potrebne pretrage. Osim venske tromboze, proširene vene veliki su problem koji muči svaku drugu ženu.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA