Ispovest Novosađanina: 4 greške koje sam napravio kao muž. Pardon, sada već bivši muž

Ako pravite neke od ovih grešaka možda ste na dobrom putu da vas žena izbaci iz stana i zatraži razvod braka

  • 7

Razvod braka je učestala pojava i opšti trend svuda u svetu. O tome govore statistike, koje iz godine u godinu beleže manje sklopljenih brakova, a sve više razvoda.

 Muškarac se razveo od supruge preko razglednice. Tri puta je na njoj napisao reč RAZVOD

Ako vaš partner radi sledeće stvari u braku - razvod je neizbežan

5 stvari koje nikako NE SMETE da radite ispred deteta ako se RAZVODITE

Iako se savetuje da je bolji dobar razvod, od lošeg braka, ovde vam otkrivamo isksustvo 42-godišnjeg Novosađaninja, koji se sada kaje i voleo bi da vrati vreme u nazad i neke stvari uradi drugačije.

Ovo su četiri glavne greške muževa, koje vode do razvoda braka.

1. Ugojio sam se

Ovde nije samo reč o neizglednom stomaku, viškovima sa strane, kilogramima, već o tome da sam postao lenj. Uzimao sam sve zdravo za gotovo, počeo sam da se ponašam kao neko ko je u braku 30 godina.

Meni je brak izgledao prilično jednostavan. Bio sam ubeđen da mogu da radim šta god poželim, ali očigledno sam pogrešio. Mislio sam da smo se moja supruga Ivona i ja venčali, jer se slažemo i lepo nam kad je kad smo zajedno.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Mogao sam recimo ponekada da je pitam: Kako je bilo danas na poslu? ili Hoćeš da ti izmasiram stopala dok gledamo TV? Zapostavio sam brak, to je stvar kojoj morate da se predate kao kad gledate fudbalsku utakmicu ili skidate neki dobar film da gledate.

2. U seksu se sve vrtelo oko mene

Pretvorio sam se u jednog od najgorih ljubavnmika na svetu. Imao sam ženu, redovan seks, redovniji od većine kolega sa posla, ali to nije bilo dovoljno. Imam 42 godine, prilično sam u formi i izdržljiv sam tokom seksa, ali moram da priznam da se sve uvek odnosilo na mene.

Iako je posle nekog vremena počela da se otvara i govori me stvari koje bi joj prijale ili pogrešno radim u krevetu, nikad nismo probali, jer ja je jednostavno nisam slušao.

3. Nisam pomagao u plaćanju računa

Da me ne shvatite pogrešno, zarađujem novac, nikada nisam bio nezaposlen. Donosio sam novac u kuću, ali sam njoj prepustio finansije. Kad sad bolje pogledam, to je bila velika greška, bez obzira koliko ona bila odgovorna i sposobna.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ma koliko volele da budu nezavisne, žene vole kada se neko stara o njima. One žele da budu sigurne i osećaju da je i partneru stalo da zajednički život prođe bez problema. Deo toga predstavlja i plaćanje računa. Zato nekad preuzmite na sebe tu vrste obaveze.

4. Izgovorio sam reči, zbog kojih se sada kajem

Ništa ne može da ispravi glupost ili uvredu, koja je izašla iz vaših usta tokom svađe. Ma koliko bili besni, ne radite to, jer žalićete do kraja života.

Razmislite pre nego nešto kažete, udahnite duboko, dišite. Ugrizite se za jezik, sklonite se, idite u šetnju, samo ne govorite stvari, koje mogu da povrede partnera.

Sada kada je sve prošlo, pronašao sam način da kontrolišem svoje emocije.  Nije bilo lako, svestan sam toga svake sekunde i dana otkako je moj brak okončan. U početku bude OK, imate slobodu, podgrevate obroke, gledate sport koliko hoćete i kad hoćete, ali vremenom shvatite da ste sami i da je mesto u krevetu pored vas prazno.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gari,

    16. jun 2017 | 21:34

    Ti si jedan običan šonja, zato si bivši, a to me možeš da menjaš

  • amerika

    17. jun 2017 | 03:01

    Ozeni se opet, posto znas gde si gresio, verovatno ce ti drugi brak uspeti..

  • Sexo

    17. jun 2017 | 05:48

    Ove ispovjesti dodijase. Evo i moja ispovjest: sex sex i samo sex.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA