• 0

Evo šta Beograđani najviše kupuju ovih dana: Cena voćke od 25 do 160 dinara po kilogramu

Dvostruko je veći promet i pomorandži i mandarina

  • 0
jabuka i cimet

Foto: Freepik

Beograđani u ovom periodu godine najviše kupuju jabuke, a sve popularnije je citrusno voće, sapoštile su Veletržnice Beograd. Ove nedelje zabeležen je duplo veći promet limuna u odnosu na prethodni period, koji na Veletržnicu stiže iz Turske, Španije i Grčke.

Ovo su cene najpopularnijih sorti jabuka kod nas, u okviru Veletržnice Beograd: ajdared (30-50 din/kg), delišes crveni (40-60 din/kg), delišes uvozni (140-160 din/kg), zatim delišes zlatni (40-70 din/kg), gloster (25-45 din/kg).

Traže se i greni smit (50-60 din/kg), greni smit iz uvoza (140-160 din/kg), japanska jabuka (100-140 din/kg), kao i jonagold, merloz, mucu, koje imaju nešto niže cene.

Takođe, dvostruko je veći promet pomorandži i mandarina, koje su u našu zemlju stigle iz Turske i Hrvatske. Pomorandže su pristigle iz Španije i Grčke. Saopšteno je da je još uvek u ponudi velika količina grožđa.

Od povrća su i dalje najtraženiji crni luk, paprika, šargarepa, karfiol, paradajz i kupus. Podsećamo i da je pšenica prethodne nedelje bila najprometovanija na novosadskoj Produktnoj berzi, sa cenom od 33,2 dinara za kilogram bez PDV-a.

Video: Vatra progutala vinograd: Tužan prizor nakon požara koji je načinio ogromnu štetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>