• 0

4 stvari koje će istog trenutka privući lopove vašem autu

Iako sve ovo zvuči krajnje logično, mnogi ljudi to ne rade - i rizikuju da ostanu bez auta

  • 0

Zahvaljujući sve kvalitetnijim merama bezbednosti koje proizvođači automobila koriste, broj krađa vozila je u padu, ali to ne znači da neoprezni vozači i dalje nisu na meti potencijalnih kradljivaca.

Ako ne želite da se i vaš automobil nađe na meti lopova, postoji nekoliko stvari koje možete da uradite kako bi se to desilo.

1. Vrednosti

Ako torbu ili ranac z akompjuter ostavite na suvozačevom mestu, ili vam nešto vredno viri sa zadnje klupe, to je kao pozivnica za kradljivce.

Lopovi ne vole samo da kradu kola, već i vrednosti iz njih.

2. Otvoren prozor

Otvoren prozor je za lopove kao otovren poziv da naprave neku štetu. Ako je auto još parkiran na manje upadljivom mestu, onda je rizik još veći.

Zato nikako ne bi trebalo da iskušavate lopove. Uvek proverite da li su vam prozori podignuti pre nego što se udaljite od kola.

3. Parkiranje na mračnim mestima

Auto, Kola, Kradja

Foto: PIxabay.com

Mesta sa lošom vidljivošću su najčešće mete kradljivaca. Parkirajte auto blizu drugih automobila, idelano bi bilo pored uličnog svetla ili mesta gde prolazi puno ljudi.

Baš kao što je to slučaj sa vukovima i ovcama, lopov vidi svoju priliku kada je auto sam.

4. Ostavljanje upaljenog motora

Iako vam se ovo čini kao logična stvar, mnogi vozači ostavljaju upaljen motor jer planiraju samo da izlete iz kola na minut kako bi obavili nešto.

A minut je više nego dovoljno da ostanete bez kola.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima