≫ 

Top 3 načina da se zaštitite u svom automobilu

U vreme koronavirusa preduzimamo sve mere kako bismo se osećali bezbedno - vodimo računa kako pravilno dezinfikovati životni prostor, odeću, radno okruženje... U nastavku teksta Opel Srbija vas savetuje kako pravilno dezinfikovati automobil i zaštititi se

  • 0
Opel Foto: Promo/Opel Srbija

1)         Sredstvo za dezinfekciju

Kako ne biste oštetili kožu u Vašem automobilu ili skinuli zaštitne anti-grease i anti-fingerprint folije na ekranima, sredstvo koje koristite za dezinfekciju ne sme biti previše agresivno. Najefikasnije sredstvo za tvrde površine je sedamdesetoprocentni alkohol. Kožne navlake na sedištima najbolje je prebrisati mlakom vodom u koju ste razblažili manju količinu običnog sapuna. Vodite računa da kada brišete sedišta to radite laganim pokretima bez pritiskanja, sa dobro isceđenom krpom, kako ih ne biste natopili. Sredstva koja bi trebalo da izbegavate jesu sredstva na bazi amonijaka, izbeljivača i hidrogena, jer ona trajno mogu da oštete tkanine i površine u automobilu.

Opel Foto: Promo/Opel Srbija

2)         Tkanina za čišćenje

Pravilan izbor tkanine kojom ćete brisati unutrašnjost i spoljašnost automobila je takođe važan. Opel savetuje da to bude krpa od mikrofibera, jer njen specijalni dizajn vlakana zadržava sve vrste nečistoća i ne raznosi ih dalje. Drugi izbor može biti meka pamučna krpa koja neće oštetiti površine u automobilu. Ukoliko nemate pri ruci krpu i sredstvo za čišćenje, solidna jednokratna zamena su antibakterijske maramice.

Opel Foto: Promo/Opel Srbija

3)         Posebno obratiti pažnju

Sve dok traje pandemija koronavirusa, površine na koje bi trebalo da obratite pažnju jesu one koje često dirate rukama - poput ključeva, volana, kvaka, unutrašnjih ručica, menjača, naslona za ruke, dugmića na kontrolnoj tabli, pokazivača smera, ručne kočnice i podešivača sedišta.

Kako biste Vaš automobil konstantno održavali čistim, svakako nemojte zaboraviti da pre ulaska i posle izlaska iz automobila operete ruke.

Opel Foto: Promo/Opel Srbija

Ovog leta putujte bezbedno i krenite u svoju avanturu u nekom od naših modela koje možete upoznati ako kliknete ovde. Nije samo zaštita od koronavirusa ono na šta bi trebalo obratiti pažnju tokom vožnje. Zato u svojim modelima koje sada nudimo po posebnim akcijskim cenama i sa dodatnim popustima, nudimo i najnaprednije sisteme bezbednosti i pomoći vozaču.

-           Tempomat, automatski, prilagodljiv sa sistemom stani/kreni i graničnikom brzine,

-           Indikator za praćenje rastojanja,

-           Sistem upozorenja od čeonog sudara,

-           Upozorenje na sudar sa vozilom ispred i automatsko kočenje,

-           Indikator za zadržavanje u traci,

-           Sistem za prepoznavanje pešaka,

-           Sistem za prepoznavanje znakova na putu

U trenutnoj situaciji, Opel-ov program myDigitalService vrlo je prigodno rešenje, koje eliminiše potrebu da se čeka na servis. Čak i za vreme Vaše odsutnosti na automobilu se proverava više od 30 elemenata vozila. Uz Opel myDigitalService, vaš Opel diler Vas informiše o stanju vašeg vozila, čak vam šalje i video zapise o potrebnim popravkama, što možete komotno pogledati i odobriti odmah putem interneta.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA