Pravo je vreme za kupovinu novih garažnih vrata

S obzirom na to da je danas moguće nabaviti i ugraditi različite tipove i modele garažnih vrata, treba unapred proceniti koja su idealna za neki objekat u odnosu na položaj i namenu

  • 0
garaža

Foto: Unsplash

Kupovina garažnih vrata danas nije isto što je nekad bila. Izbor je daleko veći u pogledu vrsta, modela, materijala od kojih se prave i načina rukovanja. Zamena starih garažnih vrata nosi mnoge prednosti. Na koji način odabrati ona prava, koja najbolje odgovaraju vašim potrebama i šta je to što ovom kupovinom dobijamo?

Građevinska sezona uveliko je u toku. Ako gradite novu garažu ili renovirate postojeću, potrebna su vam nova, kvalitetna garazna vrata koja su napravljena po vašim merama i potrebama. Čak iako niste planirali da menjate stara garažna vrata, treba da imate u vidu da njihovom zamenom ipak možete dobiti puno toga. Pre svega, vaš objekat će izgledati lepše i modernije. Među najpopularnijim su segmenta garažna vrata, koja svojim dizajnom estetski uzdižu eksterijer. Kuće i pomoćni objekti koji imaju ugrađena nova garažna vrata, izgledaju otmenije i luksuznije. Materijali i dezeni od kojih se prave paneli za segmenta garažna vrata primamljivog su izgleda, a izbor je veoma velik. Ako niste sigurni u svoj ukus, konsultujte se sa stručnjacima, kako biste odabrali boju i dezen, koji se savršeno uklapaju uz boju spoljnih zidova i okolinu.

Međutim, estetika je samo jedan deo priče. Uz nova garažna vrata možete dobiti i bolju toplotnu i zvučnu izolaciju. Danas u ponudi postoje i termo vrata, koja imaju poseban izolacioni sloj. Kada je garaža u okviru kuće u kojoj stanujete ili u okviru poslovnog prostora, onda je važno da njena vrata imaju dobru toplotnu izolaciju. Za izdvojene objekte termoizolaciona svojstva garažnih vrata mogu, a ne moraju da budu važna. Sve zavisi od namene. Garaža, kojoj je jedina funkcija parkiranje vozila, može da ima i segmentna ili rolo vrata bez izolacione ispune, jer je reč o objektu koji se zimi ne greje. Međutim, ako je to ujedno i radionica u kojoj se provodi vreme i koja spada u grejnu površinu, onda je važno da i garažna vrata budu od materijala koji štite od gubitka toplote. Takođe, segmenta i rolo garažna vrata štede prostor. Stara metalna kipujuća garažna vrata zahtevala su dodatne centimetre i unutar i ispred garaže, kako bi se mogla otvarati i zatvarati.

Ako razmišljate o kupovini novih garažnih vrata, postoji više razloga zašto to treba da uradite. Cene su znatno povoljnije nego ranije, jer je ponuda na tržištu veća. Ukoliko izaberete neki od modela sa daljinskim upravljanjem ili kontrolom preko pametnih uređaja, imaćete veći komfor uživajući u blagodetima naprednih tehnologija. Na primer, kada dolazite kući i želite da parkirate svoj automobil, ne morate izlaziti napolje kako biste otvorili garažu. To činite jednim pritiskom na dugme. Praktičnost ovog sistema još više dolazi do izražaja, ako je garaža u okviru kuće, a ne spoljna jedinica. Tada direktno iznutra ulazite u garažu, otvarate je na daljinski, isparkiravate automobil, zatvarate vrata garaže pritiskom na dugme i odvozite se. Kada pada kiša, ili kada je hladno, ne morate da otvarate kišobran, čak ni da oblačite jaknu ili kaput. Još ako se na sve to doda kontrola putem aplikacije, ne može da se desi da razmišljate da li ste ostavili garažna vrata otvorena kad ste otišli od kuće ili krenuli na put. Svi smo ponekad zamišljeni i rasejani. Odemo van kuće i razmišljamo da li smo zaključali ulazna vrata, zatvorili garažu, pogasili električne uređaje. Kontrola na daljinu pruža mnogo prednosti, jer uvek imamo mogućnost da proverimo da li je sve u redu, a da ne moramo da se vraćamo kući.

Kupce često interesuje da li postoji neka garancija i da li je obezbeđen servis. Kod domaćih proizvođača se podrazumeva da postoji servis, tako da se sve popravke mogu obaviti u veoma kratkom roku nakon prijavljivanja. Moderna garažna vrata su komplikovanija i imaju više delova od onih na koja smo navikli pre nekoliko desetina godina. Pored mehaničkih kvarova, može da dođe do toga da se pokvari i sistem automatske kontrole, ili kontrole na daljinu putem pametnih uređaja. Međutim, ovo ne treba da brine kupce, jer servisi imaju svoje stručnjake, koji mogu da otklone ove kvarove. Zamena delova je takođe jedna od opcija. S tim u vezi treba da stoji podsetnik, da se prilikom kupovine i naručivanja uvek treba unapred raspitati u vezi sa servisiranjem i održavanjem, dužini garancije i šta tačno ona podrazumeva. Takođe, treba proveriti kakva su iskustva drugih kada je u pitanju konkretan model i u kolikoj meri je neki pametni sistem pouzdan.

Kupovinu kvalitetnih garažnih vrata najbolje je započeti od mesta gde je izbor najveći, a to je na mirandre.com gde su predstavljeni modeli boljih proizvođača. U ponudi su različiti tipovi, tako da će svako naći ono što traži.

S obzirom na to da je danas moguće nabaviti i ugraditi različite tipove i modele garažnih vrata, treba unapred proceniti koja su idealna za neki objekat u odnosu na položaj i namenu. Ukoliko niste sigurni šta treba da tražite, konsultujte se sa stručnjacima u prodajnim salonima, ili tako što ćete kontaktirati proizvođače direktno, kako biste dobili najbolji savet i preporuku.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA