≫ 

Jedan praktičan primer: Kako vas preskakanje intervala zamene ulja može dovesti do problema?

U slučaju jednog vlasnika pikapa, niko se nije potrudio da pogleda korisnički priručnik vozila, što je bila velika greška…

  • 8
motorno ulje, menjanje motornog ulja, motor Pixabay.com

Zamena motornog ulja propisana je u servisnim intervalima, a ako ih propustite, čeka vas velika lutrija koja će sasvim sigurno u jednom trenutku imati neprijatan ishod. Zato vam donosimo primer vlasnika Ram 1500 EcoDiesel pikapa iz 2018. godine, koji je suočen sa troškovima zamene čitavog motora.

Naime, ovaj električar iz Boumanvila u Ontariju, kupio je novi pikap pre nekoliko godina sa garancijom do 100.000 kilometara, prenosi Revija HAK. U novembru 2021. godine i sa oko 91.000 km na kilometraži, motor pikapa se zapalio na autoputu. Iako je još uvek u okviru kilometraže pokrivene garancijom, zahtev za besplatnu popravku je odbijen.

Razlog? Nisu sve promene ulja izvršene u predviđenim intervalima.

Zamenu ulja izvršila je nezavisna prodavnica auto delova i ulja. Tamošnji zaposleni je rekao vlasniku da njegov Ram može da pređe 23.000 km između dve promene ulja. Ali niko se nije potrudio da pogleda korisnički priručnik vozila.

U njemu, međutim, piše da ni pod kojim uslovima intervali zamene ulja ne smeju da prelaze 16.000 km ili 12 meseci, šta god da se dogodi pre. Upućuje vlasnike da servisiraju svoj pikap što je pre moguće, najkasnije 805 km nakon aktiviranja indikatora za promenu ulja.

Cena zamene dizel motora je oko 15.000 dolara pre oporezivanja. Vozač ovog pikapa je rekao da to ne može sebi da priušti i da će automobil morati da ide na otpad.

Video: Zbog njegove snalažljivosti celo selo miriše na uštipke i palačinke

(Telegraf.rs/Revija HAK)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prle

    29. januar 2022 | 07:58

    Sacekaj malo da ostari baterija pa ces imati.

  • Bobby

    31. januar 2022 | 08:04

    Имам рено 5 стар више од 30 година и стално му "прескачем термине" замене уља, све чекајући да ће да изда, па да га лепо бацим. Међутим, он никако....

  • taj problem nemam

    28. januar 2022 | 19:55

    vozim automobil na baterije sa elektricnim punjenjem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA