≫ 

Kada prvi utisak zavara: Kako da znate da li polovni automobil krije neke tajne?

Iako je cena automobila bila odlična, ubrzo je poznati vloger otkrio da vozilo krije mnoge tajne

  • 1
Mini Cooper CarVertical Foto: CarVertical

Kupovina polovnih automobila nije tako lako kao što mislite. Tržište polovnih vozila je puno prevaranata i nepoštenih prodavaca koji igraju prljave igre da bi zaradili koji euro. Igor, Jutjuber iz PetrolHeads Auto Vloga, objavio je video u kome deli svoje iskustvo kupovine polovnog Mini Cooper S.

Iako je cena automobila bila odlična, ubrzo je poznati vloger otkrio da vozilo krije mnoge tajne.

Kada prvi utisak zavara

Kada je Igor tražio broj šasije automobila pre nego što se sreo sa prodavcem, dobijao je razne izgovore. Iako je ovo bilo prvo upozorenje da nešto nije u redu, Igor je odlučio da se uveri da li je Mini vredan cene.

Prodavac je rekao da je automobil u Srbiju uvezen iz Nemačke preko jednog salona, a kupio ga je tek prošle godine.

"Automobil je na prvi pogled izgledao dobro: sedišta su bila dobro očuvana, bez ogrebotina ili oštecenja na vratima. Sudeći po unutrašnjosti, Minijeva kilometraža je delovala legitimno", priča Igor o svom prvom utisku.

Međutim, prednji branik i krilo se nisu savršeno uklapali, što je izazivalo trenje pri zatvaranju vrata. Takođe se činilo da su zadnji branik i gepek ofarbani u različite boje.

Izveštaj o istoriji automobila otkrio je ozbiljna oštećenja

Pošto je stanje automobila izazvalo pitanja, Igor je zatražio da proveri njegov broj šasije, sa čime se prodavac na kraju složio. Igor je uneo broj šasije na platformi carVertical za izveštavanje istorije vozila, što je odmah otkrilo da je Mini Cooper u prošlosti pretrpeo ozbiljna oštećenja.

Prema izveštaju, vrednost Minijeve štete procenjena je na oko 10.000-15.000 evra. Fotografije takođe nisu izgledale dobro – jasno se moglo videti da je prednji deo automobila bio teško oštećen.

Prodavac je tvrdio da ne zna ništa o šteti, tvrdeći da je kupio automobil u boljem stanju.

Kako izbeći kupovinu automobila u lošem stanju

Najverovatnije je ovaj crveni Mini Cooper već prodat i vozi se ulicama Srbije. Nažalost, možda nije bezbedno voziti oštećeno vozilo i verovatno će zahtevati više novca za održavanje kako vreme bude odmicalo.

"Prodavac nije bio iznenađen kada je video fotografije svog automobila. Verovatno zato što zna da će ga svakako prodati pre ili kasnije. Nadamo se da ćemo upozoriti druge kupce polovnih automobila da budu svesniji i podstaći prodavce da budu pošteniji", rekao je Igor posle neuspešnog posla.

Kupci ne bi trebalo da slepo veruju prodavcima, jer polovni automobili mogu kriti mnoge nedostatke. Nije samo važno da temeljno proverite unutrašnjost i eksterijer vozila, već i da dobijete izveštaj o istoriji. U suprotnom, možete kupiti kompletno smeće i teško ga prodati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzoni

    7. oktobar 2022 | 16:11

    Brate moj ,pa sve sto si napisao znamo vec svi za pomenuti car vertical ,odlicna aplikacija ,nisi otrkrio toplu vodu i jos mnogo znamo oko auta ali potrudio se da prodas pamet..bravo za tebe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA