Legendarni terenac po kome je nazvan jedan rat, podvrgnut ekstremnom testu: Uništavanje neuništivog!

O izdržljivosti Toyotinih terenaca govore brojni najteži izazovi na koje su širom sveta bili stavljani...

  • 1
Toyota Hilux test izdržljivosti Printscreen: YouTube/WhistlinDiesel

Poslednja faza rata, koji se od 1978. do 1987. godine vodio između Čada i Libije ostala je upamećena pod imenom "Tojota rat" (engl. Toyota War), po Toyotinim pikap terencima Hilux i Land Cruiser. Njih su snage Čada u velikom broju koristile kako bi im obezbedile veću mobilnost i brzinu kretanja kroz libijsku pustinju, ali i kao artiljeriju pošto su na njih montirani teški mitraljezi i bestrzajni topovi.

O izdržljivosti i neuništivosti Toyotinih terenaca govore brojne spasilačke misije širom sveta, sportski izazovi kakav je čuveni Dakar reli, planinske i spasilačke službe koji ih koriste, ekspedicije u najnepristupačnije krajeve sveta, kao i brojni testovi specijalizovanih emisija kakav je BBC-jev "Top Gear".

Upravo takvom, pomalo apsurdnom, ekstremnom testu izdržljivosti - do krajnjih granica, jednu stariju Toyotu Hilux podvrgli su momci sa YouTube kanala WhistlinDiesel. Pogledajte kako je to izgledalo:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    13. jun 2021 | 20:26

    Ovaj retardirani amerikanac definitivno nije uspeo da unisti ovu staru Tojotu koja je sugurno u 5 najboljih terenaca i verovatno najbolji pi kap ikada!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA