Najjeftiniji Ferari na svetu nude po ceni polovnog Juga

Automobil je zaplenjen nakon što je učestvovao u saobraćajnoj nesreći

  • 1

Preskupi automobil, model slavne italijanske kuće, Ferari 599 u Kini se ovih dana prodaje po neverovatno niskoj ceni od svega 230 evra, koliko otprilike košta i jedan polovan auto marke Jugo.

Prema navodima britanskog portala "The Sun", skupoceni bolid koji košta bar 100.000 funti (oko 113.000) ide na aukciju, a lako bi mogao da bude prodat čak i po početnoj ceni od svega 200 funti, odnosno za oko 230 evra.

U pitanju je auto koji je kineska policija zaplenila nakon što je učestvovao u saobraćajnoj nesreći.

Sledeće nedelje će po odluci lokalnog suda u Dondžuanu u južnoj Kini biti ponuđen na aukciji po početnoj ceni od samo 2430 juana, odnosno oko 274 funte (oko 300 evra), a na šta se odobrava do 30% popusta.

Naime, automobil je bio neosiguran i vožen je sa lažnom registarskom tablicom. Cena je toliko niska jer se vozilo tretira kao otpad.

Ipak, onaj ko bude kupio ovaj automobil, moraće da plati i još oko 1140 funti kazne, što je oko 1.300 evra. Nažalost, auto neće moći da se registruje u Kini, već će moći da se iskoristi isključivo za delove.

Sudeći po količini ovakvih sportskih vozila na kineskim putevima, ne bi trebalo da bude problema sa potražnjom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neutralan

    22. jun 2019 | 17:50

    Jel moze taj Ferarri da se uveze u drugu zemlju??? Ako moze bez cenkanja dajem 20000€ i placam kaznu i carina na mene ide....vise informacije molicu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA