Letnji apel vozačima: Ovog vikenda budite posebno oprezni, odmarajte na svaka dva sata

Vikendom najviše stradaju mladi, zbog prebrze vožnje i alkohola

  • 0

Agencija za bezbednost saobraćaja apelovala je danas na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i budu posebno pažljivi i obazrivi tokom predstojećeg vikenda i u narednom periodu.

Vozačima motornih vozila koji idu na duža putovanja preporučuje se da prave funkcionalne pauze na svaka dva sata, kako bi se adekvatno odmorili i bili spremni za bezbedan nastavak puta.

U vozilima je obavezno korišćenje sigurnosnih pojaseva na prednjim i zadnjim sedištima za odrasle putnike. Decu treba pravilno prevoziti u dečjim auto-sedištima.

Motociklisti i vozači mopeda treba da poštuju pravila bezbednog ponašanja, da uvek nose na glavi zaštitne kacige i reflektujuće prsluke u vreme slabije vidljivosti.

Za volan automobila, motocikla, mopeda, teretnog vozila, autobusa i traktora ne treba sedati pod dejstvom alkohola ili narkotika.

- Poseban apel upućujemo mladim vozačima zbog činjenice da vikendom u ranim jutarnjim satima najčešće stradaju upravo mladi učesnici u saobraćaju zbog prebrze vožnje i alkohola - navedeno je u saopštenju Agencije.

Kako bi sprečili nastanak novih saobraćajnih nezgoda, iz Agencije još jednom apeluju na sve učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu uslovima puta i poštuju sve saobraćajne propise.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA