≫ 

Kia predstavila novog člana Ceed porodice - upoznajte Xceed

KIA je predstavila još jednog, četvrtog člana porodice Ceed...

  • 0
Kia Xceed Foto: Kia

U pitanju je krosover koji nosi naziv Xceed, pozicioniran između aktuelnog Stonica i Sportage, a koji bi u prodaji na teritoriji Evrope trebalo da se nađe već u julu ove godine.

Kako u južnokorejskoj kompaniji navode, jedini deo vozila koji je „pozajmljen“ od Ceed hečbeka jesu prednja vrata dok je sve ostalo novo dizajnirano, uključujući i LED svetlosne grupe, masku hladnjaka, kao i prednji odbojnik sa usisnicima vazduha, odnosno zadnji sa difuzorom i integrisanim izduvnicima.

Kia Xceed Foto: Kia

Kao što je i očekivano, međuosovinsko rastojanje je ostalo nepromenjeno u odnosu na Ceed, te iznosi 2650 milimetara, ali je sam automobil za 85 mm duži, a povećan je i klirens za čak 42 milimetra. Inače, Xceed se kupcima nudi sa točkovima čiji se prečnik kreće od 16 do 18 inča.

Za pogonske jedinice odabrani su već poznati benzinski i dizel motori. Ponuda startuje od trocilindarskog 1.0 T-GDi turbo benzinca od 120 KS, preko 1,4-litarskog T-GDi četvorocilindarskog motora od 140 konjskih snaga pa do 1.6 T-GDi motora od 204 „konja“.

Kia Xceed Foto: Kia

Dizel ponudu čine 1,6-litarski CRDi motori od 115 i 136 konjskih snaga, dok su za narednu godinu najavljeni i 48-voltni mild-hybrid, kao i Plug-in hibrid model. Inače, uz sve motore osim najslabijeg 1.0 T-GDi isporučuje se ili 6-stepeni manuelni ili 7-stepeni menjač sa dvostrukim kvačilom.

Enterijer je u skladu sa ostalim verzijama Ceed game, s tom razlikom da je umesto klasične, sada tu po prvi put digitalna instrumentacija, dijagonale 12,3 inča. Tu je i veliki, opcioni displej osetljiv na dodir, dijagonale 10,25 inča koji se nalazi na vrhu centralne konzole, a podržava Android Auto i Apple CarPlay. Niži paketi opreme isporučuju se sa displejem dijagonale 8 inča.

Kia Xceed Foto: Kia

Cena još uvek nije zvanično saopštena, ali se predviđa da će startovati od oko 20.000 evra, što je za par hiljada evra više u odnosu na Ceed hečbek, odnosno karavan...

(Đorđe Pavićević/TopSpeed)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA