• 6

Automobili koje lopovi mogu da ukradu za tačno 10 sekundi

Možda izgledaju bezbedno, ali to definitivno nisu

  • 6

Sajt Autocar otkrio je velike propuste u bezbednosti nekih od najpopularnijih modela automobila.

Zapravo, neki modeli mogu biti ukradeni za svega nekoliko sekundi.

Tri automobila ostvarila su posebno loše rezultate na testu, a najgori je bio novi Citroen DS 3 Crossback u koji lopovi mogu da uđu i odvezu ga za samo 10 sekundi.

Audi TT RS Roadster može biti ukraden za isto vreme, ali samo ako je sistem za paljenje bez ključa aktivan, a tehnologija protiv krađe nije blokirala bravu.

Obijanje automobila, krađa, lopov, obijač

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Kada su ove preventivne mere aktivne, u auto ne može da se uđe i odveze.

Land Rover Discovery ostvario je malo bolje rezultate i može da bude ukraden za 30 sekundi.

Na testu su najbolje prošli BMW X3 SUV i Ford Fiesta. Stručnjacima za bezbednost bilo je potrrebno 40 sekundi da uđu u vozilo i još 20 da ga odvezu.

Pojedini brendovi, kao što su BMW i Mercedes, imaju tehnologiju za praćenje pokreta koja gas radarski sistem ključa kada se ne koristi, a to lopovima otežava korišćenje skenera koji prati taj signal.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Marko

    Zivim u Bariju u Italiji i u Barleti sam ugradio Zeder, ali sam svako leto po mesec dana u Beogradu. I ovi nasi lopovi su amateri za Italijane, jer se u Italiji ukrade bukvalno 100 puta vise automobila nego u Srbiji. Otac mi je pricao da su u Beogradu sa njegovog parkinga nestala 4 automobila, poslednjih 5 godina, ni jedan nije imao mehanicku zastitu, ni jedna brava nije savrsena i neotvoriva, ali je dovoljna da odbije lopove ,sustina je odbiti lopove, i u Italiji racunaju da je sve sto 5 minuta spreci lopova je veoma dobra zastita. U Italiji guraju ili vuku sajlom jedan automobil drugim automobilom, do najlize garaze, mislim da je slicno i u Beogradu, tako da blokade menjaca ne pomazu, ili alarmi, ometaci signala koji se jammerom pokriju.

  • Gogo

    Vozim kantu otkljucana po ceo dan nece je niko.

  • Ja

    Moj otkljucan ostavljan spustena stakla niko ga nece

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima